Ciolacu joacă tare! I-a făcut o aroganță lui Iohannis

Zi tensionată în politica din România. Se duc negocieri peste negocieri pentru formarea noului Guvern și a majorității parlamentare. Partidul Social Democrat ține morțiș, cel puțin la nivel de declarații, să desemneze prim-ministrul.

Marcel Ciolacu nu se lasă intimidat de declarațiile președintelui Iohannis, care a declarat că se așteaptă la un Guvern format din forțele de dreapta, PNL, USR-PLUS și UDMS. “PSD trebuie să fie la guvernare și să dea premierul! Azi, de ziua Constituției, i-am trimis președintelui Iohannis un exemplar din Legea fundamentală a României ca să aibă reperul necesar pentru a îndeplini #voința românilor!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Președintele Partidului Social Democrat are de partea sa rezultatele din alegerile de duminică (peste 30% la Senat și 29% la Camera Deputaților), dar și articolul 103 din Constituție, care stipulează că “Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament”.

Citește și

Firea, declarație halucinantă: “Dictatură militară?”