--> -->

Ciolacu: ”Cred că și el a realizat că nu mai poate să fie premier”. Cîțu, mesaj pentru Cioloș

S-a pus la dospit o coaliție PNL-PSD pentru guvernare, cu participarea celor de la UDMR.

Cîțu dezamăgit de USR

Premierul demis Florin Cîțu a declarat vineri că discuția de aseară cu liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ”una bună” și chiar dacă între cele două partide nu este totul roz, liderii dau dovadă de responsabilitate.

Liderul PNL s-a arătat dezamăgit de declarația lui Dacian Cioloș care a spus că varianta Florin Cîțu premier „este o glumă”.

”A fost o discuție bună și este o discuție care pentru noi…Acum nu putem spune că este totul roz între PNL și PSD, dar ce pot să spun este că suntem responsabili. Ne uităm la cea mai bună soluție pentru PNL și pentru România. Decizia va fi luată în PNL.

Aseară, nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii și despre funcția de premier, dar este pe masă această variantă. Trebuie să mergem fiecare în partidul lui și să vedem dacă această variantă este acceptată de partid.

În acest moment, mandatul pe care l-am avut eu a fost acela de a negocia atât cu USR, cât și cu PSD. Sunt dezamăgit. Am avut o discuție bună cu cei de la USR, dar ieri a fost o declarație în spațiul public și care iarăși pune sub umbră autoritatea președintelui PNL.

Este complicat să negociezi cu cineva care spune despre președintele PNL că ar fi o glumă să fie premier”, a reacționat Cîțu.

Întrebat dacă va face parte din viitorul executiv, Cîțu a spus că ”vom vedea”.

Ce i-a cerut Ciolacu lui Cîțu

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că cea mai bună variantă pentru România, astăzi, ar fi un guvern PSD-PNL, care să confere stabilitate. Ciolacu susține că și Florin Cîțu a înțeles că nu mai poate să fie prim-ministru în viitorul guvern.

”Eu cred că este cea mai bună soluție în acest moment (n.red – un guvern PSD-PNL). Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar România nu mai poate rezista la încă o criză politică.

Primul lucru pe care l-am cerut domnului Cîțu, ieri, a fost execuția bugetară. Ne-a fost trimisă execuția bugetară, ne vom uita foarte atent pe ea, pentru a nu minți românii. Ce se poate anul acesta, se poate, ce nu se poate va veni anul viitor.

Este foarte important să depășim aceste luni până în martie, dacă vom reuși să înțelegem

Cred că și domnul Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministrul României.”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și

Nelu Tătaru: ”Ce era valabil anul trecut nu mai e valabil acum. La început, căutam soluţii cu lumina stinsă”