--> -->

Ciolacu: “Avem un an să ne pregătim”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre un subiect arzător, în perspectiva conflictului din Ucraina și a invaziei rusești, acela al dependenței nu doar a României de gazele rusești.

Marcel Ciolacu a vorbit despre situația României în ceea ce privește dependența de gazul rusesc. Președintele PSD a precizat că țara noastră nu se confruntă deocamdată cu nicio problemă și că are la dispoziție un an să se pregătească în acest sens.

Liderul social-democrat a făcut luni, 7 martie, declarații la sediul PSD cu privire la mai multe subiecte de actualitate, printre care și dependența României de gazul rusesc.

”Nu avem nici cea mai mică problemă”

Acesta a precizat că nu avem de ce să ne facem griji, deoarece țara noastră nu va rămâne fără gaz.

Ba mai mult, România ar sta cel mai bine la acest capitol din toată Europa.

“Nu, în acest moment nu avem nici cea mai mică problemă, şi avem un an de zile ca să rezolvăm şi să ne pregătim pentru anul viitor.

Dependenţa noastră de Rusia este cred cea mai mică din Europa – de 10%”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a menționat faptul că toată Europa va fi afectată la nivel economic în urma acestui conflict armat.

”N-avem niciun motiv să intrăm în conflict”

Marcel Ciolacu nu crede că România va intra într-un conflict armat cu Rusia.

Liderul social-democrat și-a exprimat punctul de vedere și în ceea ce privește riscul ca România să intre într-un conflict armat cu Rusia.

“România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia şi nu cred că România va intra într-un conflict armat cu Rusia.

Cu toţii ştim ce se întâmplă în Ucraina şi eu consider categoric că ceea ce face Vladimir Putin şi la ce instigă să facă poporul rus în acest moment este inacceptabil în anul 2022″, a mai spus acesta.

Marcel Ciolacu urmează să aibă luni o discuție cu premierul Nicolae Ciucă, pentru a discuta mai multe subiecte importante.

Citește și

Soția lui Zelenski la NATO: ”Închideți cerul”