--> -->

Cine va conduce noul Dinamo după ce Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar de acțiuni

Veste excelentă primită de fanii lui Dinamo cu doar câteva zile înainte de primul meci oficial al ”câinilor” în 2023. Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care-l deținea prin intermediul firmei Lotus unui gigant financiar.

Încă de săptămâna trecută

Dorin Șerdean nu mai este acționarul majoritar al lui Dinamo. Posesor al unui pachet de 72,27% din acțiunile clubului prin intermediul firmei Lotus, Șerdean a ajuns la un acord pentru a le ceda unui gigant finaciar care poate salva gruparea ”alb-roșie” de la faliment.

Din informațiile obținute de Fanatik, la finalul săptămânii trecute, Dorin Șerdean a bătut palma cu firma Red&White, căreia i-a vândut acțiunile pe care le deținea la Dinamo contra unei sume de 500.000 de euro.

Totul este pus la punct în cele mai mici amănunte, actele au fost deja redactate și se așteaptă doar semnarea lor. Cel mai probabil evenimentul va avea loc luni, în ziua meciului cu Unirea Constanța.

Se anunță sume mari, deja

Red&White, firma care a cumpărat pachetul majoritar de la Dinamo deținut de Dorin Șerdean, este un SRL (o societate cu răspundere limitată) care va fi transformată într-o societate pe acțiuni. Printre acționarii Red&White vor intra doi „uriași” din punct de vedere financiar: fondul de investiții Certinvest și grupul imobiliar The One.

Fiecare dintre acești doi giganți va contribui în primă fază cu sume imense pentru salvarea lui Dinamo. La prima strigare, Certinvest va aduce un aport de capital de 5 milioane de euro, în timp ce The One va veni cu două milioane de euro.

Ce a spus Șerdean

”Sunt supus unui acord de confidențialitate, nu pot să spun decât că Dinamo va avea un mare viitor. Eu, ca dinamovist, sunt cel mai fericit pentru tot ce se întâmplă”, a declarat Dorin Șerdean pentru Fanatik.

După ce va semna actele prin care cedează pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, Dorin Șerdean nu va mai avea nicio legătură oficială cu gruparea „alb-roșie”. El nu va mai rămâne cu nici măcar o singură acțiune și, de asemenea, va renunța și la postul de administrator special în care trebuia să fie repus după o decizie definitivă a instanțelor de judecată din România.

În aceste condiții, clubul va fi condus în continuare de Vlad Iacob, actualul administrator special, căruia i se va alătura la comandă și Andrei Nicolescu, fost vicepreședinte la Rapid. El a plecat cu scandal din Giulești în urma unui conflict violent cu actualul acționar Victor Angelescu.

Citește și

Cristian Tudor Popescu, după diferendul legat de canalul Bâstroe: ”Ca om și ca român, susțin Ucraina. Dar nu pentru că aș iubi-o”