Cine se laudă cu un vaccin eficient contra tuturor tulpinilor de Covid-19 cunoscute

BriLife este considerat a fi cel mai eficient vaccin contra tuturor tulpinilor COVID-19, spun cercetătorii israelieni.

Serul dezvoltat în Israel ar putea reprezenta cheia pentru încheierea pandemiei de COVID-19, mai consideră producătorii.

Laude

Întreprinderea farmaceutică din SUA, cu numele de NeuroRx, a obținut drepturile exclusive pentru dezvoltarea, producția și punerea pe piață la nivel mondial a vaccinului israelian, denumit BriLife, în timpul acestei veri, a informat Jerusalem Post.

”Există o inovație asociată cu vaccinul israelian care, potențial, abordează acest virus mult mai bine decât alte tehnologii”, a precizat Dr. Jonathan Javitt, directorul general al NeuroRx.

Acest vaccin-candidat a fost conceput inițial la Institutul israelian de cercetare biologică (IIBR), care lucrează sub egida biroului prim-ministrului Israelului și în colaborare cu Ministerul Apărării din aceeași țară.

Abilitățile tehnice și strategice ale institutului sunt ținute la secret, însă, în această săptămână, The Jerusalem Post a obținut acces la noi date care demonstrează că BriLife ar fi mai eficient contra mutațiilor și ar produce imunitate de lungă durată.

Cifre

În plus, datele primare colectate cu aproximativ o lună în urmă, în cadrul etapei a II-a a studiului BriLife din Israel, au indicat că numai unul din cei 200 de pacienți care au putu fi evaluați la acel stadiu s-a infectat cu noul coronavirus.

Prof. Yossi Caraco, directorul unității de cercetare clinică de la Hadassah, care a fost principalul cercetător al studiului, a menționat că astfel de date ar trebui analizate cu ”precauție”, dar că sunt ”promițătoare” și ”încurajatoare”.

Vaccinul BriLife are la bază o structură utilizată de gigantul farmaceutic Merck & Co. în cazul vaccinului său contra Ebola, și a fost astfel supusă validării în toată lumea, de mai mulți ani, și s-a demonstrat că e atât sigură, cât și eficientă.

Ce este vaccinul BriLife?

BriLife reprezintă un vaccin pe bază de vectori virali. Oamenii de știință au luat virusul stomatitei veziculare (VSV) și l-au modificat genetic pentru a exprima, pe învelișul său, proteina spike a noului coronavirus.

Astfel, după ce este injectat, vaccinul nu provoacă boala. Dar corpul recunoaște proteina spike și încearcă să producă o reacție imunologică. În plus, spre de deosebire de alte vaccinuri, acest ser ecționează exact la celulele pulmonare, cele vizate de noul coronavirus.

”Este ca și cum ai contracta un virus precum coronavirusul fără a avea boala. Apoi, dacă se întâmplă să fii expus la coronavirusul real, răspunsul imunologic care a fost declanșat de vaccin va preveni infecția”, a mai explicat Prof. Yossi Caraco.

Citește și

VIDEO Cosmin Olăroiu: ”Jucam pe ciment, îmi spărgeam capul, coatele, nu exista să nu-mi dublez banii”