Wave Resort

Cine-l apără pe Cornel Dinu după ”scandalul dezvăluirilor”

Declarațiile lui Cornel Dinu de astăzi, în ziua în care s-au împlinit 36 de ani de la meciul retur cu Liverpool din semifinalele CCE, au șocat și i-au adus un grav prejudiciu de imagine fostului fotbalist și antrenor dinamovist. Foștii fotbaliști ai ”câinilor” din campania glorioasă 1983/1984 au amendat afirmațiile ”Procurorului”.

Moraru și ceilalți jucători ai lui Dinamo i-au replicat tăios lui Dinu. Suporterii roș-albilor s-au simțit trădați de cuvintele rostite de Mister. Cornel Dinu a fost apărat printr-o postare-editorial pe pagina oficială de Facebook a Asociației ”Dinamoviști pentru Dinamo”, la a cărei ascensiune a contribuit și fostul antrenor. Iată ce-au scris cei de la ADPD, membrii programului afirmând că-l susțin în continuare pe Dinu:

”Dincolo de diferențele de ideologie dintre est și vest, în anii în care comunismul stăpânea România, lupta pentru supremație nu se dădea doar pe plan politic sau economic (unde vesticii dominau copios), ci și pe plan sportiv, fotbalul fiind o modalitate de a prezenta oamenilor victoria gloriosului est împotriva “dușmanilor” din vest. Dacă cineva își imaginează că o competiție sportivă din anii ‘ 80 se desfășura doar pe terenul de joc se înșală amarnic!

Totul era pregătit în cel mai mic detaliu pentru ca valoarea sportivilor să nu fie știrbită de către adversar prin practici îndoielnice. Asta a vrut să spună și Cornel Dinu într-un interviu dat presei centrale, în urma căruia vorbele lui au fost răstălmăcite în toate felurile. Și totul pentru ce?
Pentru că în lipsă de subiecte, senzaționalul prin trunchierea adevărului e singura modalitate de a-și face planul de cititori.

De aici și până la toate inepțiile și jignirile aduse lui Cornel Dinu de către cei manipulați care au plecat pe fentă și au căzut în plasa manipulatorilor a fost un singur pas!

Cum puteți adresa celui care se confundă cu istoria lui Dinamo asemenea cuvinte? Cornel Dinu spune clar: aceste practici erau facute de toți! Estici sau vestici! Trebuia să te protejezi, în caz contrar erai tocat încă din primul minut! Aduceți-vă aminte meciul cu Liverpool unde Lică Movilă a rămas cu maxilarul spart, iar arbitrul s-a făcut că nu vede! …..nu a dat nici măcar cartonaș galben englezului.

Dacă acestea erau practicile în fotbal, trebuia să te asiguri că ai șansa să joci de la egal la egal cu adversarul, să faci în așa fel încât valoarea ta sportivă să nu fie anulată prin alte practici.Mai apare câte un tânăr ziarist de facebook, demult ieșit la pensie, care ne spune că vestul nu are corupție în fotbal. Dar Platini (francez) sau Blatter (elvețian) pentru ce sunt cercetați? Nu pentru corupție? Asta să amintim doar de capii fotbalului, nu mai intrăm în amănunte, că am scrie un roman.

Si-apoi mai e un lucru pe care Mister l-a declarat: la Bordeaux, unde nu a mai ajuns valiza, ne-a tocat scoțianul! Sau penaltyul inventat în meciul cu Cagliari? Cei care ați trăit pe viu acele jocuri puteți contesta? Tot Mister zice că Dinamo a ajuns acolo pe valoarea echipei,deci de unde treaba cu rușinea?

Putem concluziona că fiind echipa din est, daca nu săreai cu banul, te rupeau arbitrii, indiferent de valoarea ta! Cornel Dinu este unul din puținii oameni care nu a profitat de pe urma lui Dinamo, care nu a clădit imperii financiare precum alții, este cel care a făcut parte din generația care a pus Dinamo pe harta Europei!

Pentru toți cei care profită în aceste momente de pe urma acestor declarații, cu scopul de a scinda suporterii dinamoviști și a lovi în Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo, vă putem spune cu glas tare că suntem alături de Cornel Dinu, nu ne dezicem de dânsul, iar orice lovitură nu face decât să ne întărească!”.

Dincolo de diferențele de ideologie dintre est și vest, în anii în care comunismul stăpânea România, lupta pentru…

Publicată de Asociatia Dinamovisti pentru Dinamo pe Sâmbătă, 25 aprilie 2020

Citește și

Savenco, polițistul, șocat: ”Ar trebui să fim campioni mondiali”