Cine joacă în filmul „Cravata galbenă”, pentru care John Malkovich filmează la București. Povestea vieții lui Sergiu Celibidache

Miranda Richardson, dublu nominalizată la premiile Oscar, și Sean Bean, câștigător a două premii BAFTA, completează distribuția filmului „Cravata galbenă”, din care face parte John Malkovich, câștigător a două premii Oscar.

Filmările încep luna aceasta în București

Sean Bean a câștigat primul premiu BAFTA în anul 2018, pentru rolul principal din serialul „Broken”, iar pe cel de-al doilea în 2022, pentru rolul din serialul „Time”. Fanii actorului îl știu și pentru rolul său din celebrul serial „Game of Thrones”.

Miranda Richardson a fost de două ori nominalizată la premiile Oscar, pentru rolurile din filmele „Tom&Viv” și „Damage”.

Filmul este unul biografic și va explora viața veneratului și, totuși, controversatului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache. În rolurile principale sunt actorii Ben Schnetzer („The Book Thief”) și Kate Phillips („Downton Abbey”). Din distribuție mai fac parte Anton Lesser („Game of Thrones”) și Charlie Rowe („Rocketman”).

Detalii despre peliculă

„Cravata galbenă” este regizat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, după un scenariu scris de acesta alături de James Olivier.

Filmul va urmări viața dirijorului, de la copilăria sa în România, sub autoritatea strictă a unui tată disciplinar, până la fuga sa dureroasă de acasă, pentru a-și urma visul unei cariere în muzică, lupta pentru supraviețuire în Germania, în timpul războiului și după acesta, căderea și ascensiunea într-o carieră și o viață inimaginabile, care acoperă șapte decenii și toate cele patru colțuri ale globului.

În echipa de realizatori a filmului îi regăsim și pe cineastul Peter Menzies Jr. (A Time to Kill), designerul de costume Alessandro Lai (Django), designerul de coafură și machiaj Lynda Armstrong (101 Dalmatians) și scenograful Vlad Vieru (Django). Muzica originală este semnată de Kathryn Kluge și Kim Allen Kluge (Silence), iar Des Hamilton și Georgia Topley (Jojo Rabbit) conduc castingul internațional.

Producătorii filmului sunt Adela Vrinceanu-Celebidachi, Cristina Dobrițoiu, Andrei Boncea, Christopher Milburn și James Olivier și Robert W. Cort (Mr. Hollands Opus) ca producător executiv.

Citește și

Dan Negru, declarație neașteptată despre Andreea Esca: „Excepții ale unei reguli nescrise”