Cine i-ar putea lua locul lui Putin. Presiuni

Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie, azi fiind a 25-a zi a conflictului.

Serviciul de spionaj al armatei ucrainene susține că elitele de la Moscova ar pune la cale înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin pentru a relua legăturile economice cu Occidentul, transmite Kyiv Independent pe Twitter.

Șeful FSB, Aleksandr Bortnikov, ar fi luat în calcul drept succesor al lui Putin, potrivit serviciului secret ucrainean citat de Kyiv Independent.

Rușii susțin că este o nouă încercare comică a ucrainenilor de a atrage atenția asupra lor.

”Faceți-o imediat, oamenii mor zilnic”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este convins că dacă țara sa ar fi fost admisă mai devreme în alianța Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), atunci Rusia nu ar fi invadat Ucraina.

”Dacă am fi fost membru NATO, nu ar fi început acest război. Mi-ar plăcea să primesc garanții de securitate pentru țara mea, pentru poporul meu”, a declarat Zelenski, la CNN.

Totuși, acesta a adăugat că este recunoscător pentru ajutorul oferit de NATO de când a început invazia.

Pune presiune

”Dacă membrii NATO sunt pregătiți să ne vadă în alianță, atunci să o facă imediat, pentru că oamenii mor zilnic”, a mai spus președintele ucrainean.

El a continuat: ”Dar dacă nu sunteți pregătiți să păstrați viețile oamenilor noștri, dacă vreți doar să ne vedeți călare pe două lumi, dacă vreți să ne vedeți în această poziție dubioasă în care nu înțelegem dacă ne puteți accepta sau nu – nu ne puteți pune în această situație, nu ne puteți forța să fim în această incertitudine”, a mai spus Zelenski, la CNN.

Citește și

Alina Mungiu Pippidi: ”Nu vine cavaleria”