--> -->

Cine e pregătit să preia Dinamo: Burcă, antrenor

După ”țeapa” epocală luată cu Pablo Cortacero, mișcare ce aproape că a dus clubul în faliment, Dinamo ar fi din nou în tratative cu un grup de investitori străini.

Surse apropiate de clubul din Ștefan cel Mare spun că la porțile clubului au început să apară diverși afaceriști interesați sub o formă sau alta de echipă. În prezent, ”grosul” acțiunilor e deținut de Dorin Șerdean, care nu mai vrea să audă de ”câini”.

Inclusiv astăzi, la amicalul de la Chiajna (0-1), străinii interesați de pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo și-ar fi trimis reprezentanții români la stadion pentru a urmări la treabă echipa.

Surse autorizate spun că aceștia n-au urmărit meciul de lângă Răzvan Zăvăleanu, ci au preferat să stea departe de obiectivele fotografilor. A fost prezent, însă, Ovidiu Burcă, fost jucător al echipei, dispus să preia echipa! El a promovat CS Slatina din Liga 3 în eșalonul secund.

Un israelian, interesat să cumpere Dinamo?

”Interesul e real. Există și o firmă din străinătate dispusă să investească bani. S-a făcut și un fel de audit, iar astăzi reprezentanții au fost trimiși la meci”, au explicat oameni apropiați de conducerea lui Dinamo pentru GSP.

Săptămâna viitoare, misterioșii afaceriști ar urma să le dea celor de la Dinamo un răspuns final. Până în acest moment, liderii ”câinilor” păstrează suspansul și nu vor să divulge identitatea investitorilor respectivi.

Din informațiile obținute de GSP, ar fi vorba de un israelian care a investit mult în România în ultimii ani, un nume care circulă fiind cel al lui Eli Davidai, personaj cu ample conexiuni în România și care în trecut a fost partenerul de afaceri al lui Nicolae Badea.

Apropiat de Badea

Potrivit Ziarul Financiar, Eli Davidai este omul de afaceri care a adus brandul Pepsi în România! Acesta a condus gigantul Pepsi pe piața autohtonă, afacere care, în urma vânzării, avea să-i aducă ulterior 150 de milioane de dolari. De mai bine de 30 de ani, Eli Davidai, un personaj discret, este managing director la fondul american Quadrant Management, scrie site-ul financialintelligence.ro.

Sursa citată menționează că Davidai donează, anual, nu mai puțin de 3 milioane de euro spitalelor din România.

Șerdean, disperat să vândă

Dinamo ar urma să aibă un nou finanțator principal. Dorin Șerdean (52 de ani) susținea la începutul săptămânii trecute că ar urma să cedeze pachetul majoritar, de 72% din acțiuni.

Dorin Șerdean deține 72% dintre acțiunile clubului Dinamo. Le-a preluat în luna martie a acestui an de la spaniolul Pablo Cortacero.

Omul de afaceri recunoaște că nu are banii necesari pentru a salva clubul, dar anunță negocieri avansate pentru cedarea pachetului majoritar. Șerdean nu a dezvăluit numele entității.

Citește și

Meseria soției lui Cătălin Moroșanu: Georgiana produce mai mulți bani decât soțul ei