Cine e noul jucător al lui Dinamo?

Roberto Strechie vrea să dea lovitura în România. A ales să semneze cu Dinamo, după un sezon în Serie C, la Lucchese. Cei de la TuttoMercatoWeb i-au făcut portretul noului jucător al lui Dusan Uhrin jr.

“Două cetățenii și un orizont important care se deschide pentru dezvoltarea carierei acestui jucător tânăr. Roberto Strechie s-a întors la origini și vrea un viitor în România.

Născut la Vicenza în 2000, Strechie este un mijlocaș căruia i-a plăcut să anticipeze. După o primă încercare plină de succes, care l-a dus la un club de liga a treia, povestea de dragoste dintre Roberto și Venezia s-a dezvoltat pentru un succes personal și de echipă.

A debutat în Serie D la 15 ani și a fost lansat de Pippo Inzaghi într-un an fantastic: promovarea în Serie B și câștigarea Cupei Italiei la nivel de Serie C, dar și a Supercupei la același nivel.

În 2017-2018, Strechie a fost unul din pilonii celor de la Venezia Primavera, echipă care a ajuns în sferturile turneului de la Viareggio. Apoi, vara trecută, o trecere importantă. A obținut cetățenia italiană și a fost împrumutat la Lucchese, pentru primul an la nivel de fotbal mare. A jucat 14 meciuri și a marcat un gol, contribuind la salvarea echipei, care a fost însă apoi afectată de faliment.

Jucător de clasă de picior stâng, Strechie a confirmat calitățile în primul sezon de profesionist. Are o viziune excelentă în joc, combinată cu abilitatea de a citi situațiile și dezvoltarea jocului. Întotdeauna este la locul potrivit, la momentul potrivit. A evoluat și nu se sufocă la presingul adversarilor.

Trebuie să-și îmbunătățească jocul cu piciorul drept. Din punct de vedere fizic, are multe de îmbunătățit. Pare fragil din punct de vedere al musculaturii și trebuie să pună masă pe el. Strechie visează să fie un protagonist în Liga I, iar apoi să se întoarcă în Italia”, scriu ziariștii italieni.

Citește și:

Mircea Rednic este chemat să investească la un club din Liga 1. A asistat la meci!