--> -->

Christoph Daum s-a întors în România. Cum l-a transformat boala

Christoph Daum (69 de ani), fostul selecționer al echipei naționale a României, a venit pe Arena Națională la meciul cu Belarus, după ce în octombrie 2022 a fost diagnosticat cu cancer.

”Uneori, parcă aș fi scos din priză”

A fost prima sa apariție publică.

La aproape șase luni de la momentul în care a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, Christoph Daum a revenit în România.

Fostul selecționer al primei reprezentative a fost surprins pe Arena Națională la meciul pe care ”tricolorii” îl joacă în preliminariile pentru EURO 2024, cu Belarus.

Antrenorul neamț este susținătorul echipei naționale a României la partida cu Belarus, chiar dacă a plecat după un timp foarte scurt de pe banca tehnică a primei reprezentative. A avut un procentaj al victoriilor de doar 30 la sută la cârma tricolorilor.

”Acum procesez toate substanțele pe care le am în corp. Trec dintr-o stare în alta. Uneori parcă aș fi scos din priză”, a povestit Daum, pe chipul căruia se poate observa faptul că duce o luptă grea cu boala cruntă care l-a lovit în urmă cu șase luni.

Christoph Daum a fost diagnosticat cu cancer în octombrie 2022

În octombrie 2022, Christoph Daum, fostul selecționer al echipei naționale a României, a anunțat public că a fost diagnosticat cu cancer.

”Salutare, dragi prieteni ai fotbalului. Vreau să mă adresez vouă cu un mesaj personal: din păcate, a trebuit să mă retrag din viața publică în ultimele luni, după ce am fost diagnosticat cu cancer, în urma unor examene de rutină. De atunci, profesorul dr. Jurgen Wolf și echipa sa s-au ocupat de mine și sunt mândru să anunț că tratamentul funcționează bine pentru mine.

Mă cunoașteți, sunt un luptător și voi aborda această provocare cu optimism și cu toată puterea mea. Vă rog să respectați faptul că am nevoie de intimitate acum, pentru a mă recupera cât mai repede posibil.

Vă apreciez mesajele pozitive și vă mulțumesc pentru sprijin. Pot doar să vă sfătuiesc un lucru: mergeți din timp la consultații pentru a preveni cancerul. Cu sinceritate, Christoph Daum”, este mesajul postat pe Instagram în octombrie 2022.

Români a adunat trei victorii în 10 meciuri cu Christoph Daum pe banca naționalei. Mai exact, au fost trei victorii, trei rezultate de egalitate și patru înfrângeri.

Citește și

Florin Talpan nu se lasă: ”Halucinant! Asta voi face”