Chirica despre Dragnea: ”Nu mai poate”

Mihai Chirica, 50 de ani, este la al doilea mandat de primar al Iașului, primul obținut pe listele PSD, al doilea ca PNL-ist.

Edilul șef al orașului moldav a fost victima expulzării din partid a conflictului pe care l-a avut cu Liviu Dragnea, pe vremea când acesta din urmă era liderul PSD.

Anii au trecut, Dragnea a ispășit și o pedeapsă cu închisoare, acum este liber din nou și are un nou partid.

Cu toate acestea Chirica este de părere că Dragnea este depășit de situația actuală din politica românească.

Comparație cu Adrian Năstase

”Părerea mea e că Liviu Dragnea nu mai are cum să facă politică. Ieșirea din politică a fost foarte grea. Dacă mi se permite o comparație,
Adrian Năstase versus Liviu Dragnea, vedem cine și cum se poziționează pe scena politică românească.

Mi se pare prea mult cu toate scandalurile politice. Nu are cum să mai facă politică, decât una de extremism, de 5-7 la sută. Să mai redevină un lider de forță într-o societate democratică, nu are cum”, a explicat Chirica în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.

Primarul Iașului se situează pe poziția celor ce critică politica USR, partid înlăturat de la putere anul trecut, care a făcut loc celor din PSD să revină la guvernare.

De ce nu-i place de USR

””Jos cu hoții, jos cu corupții, jos cu ăilalți!”, iar când intri adânc în măruntaiele partidului ei îi au pe toți! Nu există niciun partid românesc care să spună „Noi suntem Partidul Sfânta Maria, cei mai corecți, cei mai cei”. Dar USR nu e, este departe de asta!”, a precizat Chirica.

”L-am susținut pe Sorin Grindeanu, a fost o dezamăgire a mea, fiindcă a renunțat foarte ușor. Așa că am renunțat”, a mai zis primarul.

”Trebuie să avem Servicii”

”Nu sunt susținut de SIE sau de vreun serviciu. Sunt susținut de o mare masă de români care mă iubesc. Trebuie să avem Servicii! Iar dacă eram în SIE, nu aș fi făcut politică.

Știu că Mihai Tudose i-a strecurat la ureche lui Liviu Dragnea că aș fi de la SIE. Nu ar fi fost o problemă, atât timp cât aș fi fost în serviciul politic al țării mele, nu al altei țări”, a conchis Chirica, la emisiunea lui Denise Rifai.

Citește și

Rafila, primele restricții eliminate: ”Să renunțăm mai devreme”