Cherecheș neagă că s-ar fi opus violent arestării. Cum explică sângele de pe față. Începe lupta cu statul român

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, neagă că s-a opus în momentul în care a fost reținut în Germania. În schimb, avocatul lui susține că intervenția polițiștilor a fost dură, fapt pentru care Cherecheș s-a ales cu răni.

Aflat în închisoare în Germania, fostul edil din Baia Mare. Cătălin Cherecheș, și-a angajat un avocat cu care speră să anuleze sentința primită în România. Între timp, fostul avocat din România a vorbit despre rănile provocate de Cherecheș, așa cum i le-a explicat Cherecheș.

”Este exclusă o opoziție o sustragere”

”Am înțeles că este confirmat inclusiv de altă persoană, care am înțeles că a fost prezentă la momentul respectiv, este exclusă o opoziție o sustragere de la încătușare a domnului Cherecheș.

Se pare că a fost o intervenție directă a autorităților germane oarecum mai exigentă, date fiind informațiile că domnul Cherecheș ar fi o persoană care a părăsit în anumite condiții teritoriul României și, probabil, dumnealor nu au vrut să riște”, spune Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș, potrivit Digi24.

Fostul primar are o strategie de a scăpa de închisoare, construindu-și apărarea pe faptul că judecătoarea care l-a condamnat trebuia să fie înlăturată din acest dosar, având în vedere că s-a încercat mituirea ei de către socrii lui Cherecheș.

În închisoarea lui Hitler

”În esență este vorba despre aprecierea ca fiind încălcat dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil al domnului Cătălin Cherecheș, dată fiind situația de incompatibilitate în care s-a aflat unul dintre membrii completului de judecată care a dat sentința în apel”, mai spune Răzvan Doseanu.

Cherecheș va fi mutat din închisoarea unde se află în prezent și va merge la un penitencioar din Munchen, unde a fost închis în trecut, pentru o lună, și Adolf Hitler.

Procurorii germani au cerut instanței ca procesul să se desfășoare cu Cherecheș în arest.

”Am depus o cerere la Tribunalul Regional Superior din München, am solicitat să fie impusă detenția în vederea extrădării. Tribunalul regional superior va acorda avocatului, avocatul persoanei urmărite, o audiere și apoi va decide cu privire la chestiunea detenției în vederea extrădării”, a menționat Florian Weinzierl, procuror german.

Decizia ar putea dura câteva luni, susține avocatul lui.

Citește și

Reacția lui Horia Brenciu după ce făcut drumul București – Brașov în 7 ore