--> -->

CFR Cluj, imobilizată pe ”Olimpico”. Recordul lui Camora

CFR Cluj a evoluat mai bine de 75 de minute în superioritate numerică în fața lui Lazio, dar a plecat învinsă de pe Olimpico, după o prestație modestă a băieților lui Dan Petrescu (0-1).

Italienii au înscris cu om în minus, s-au apărat ireproșabil apoi și sunt favoriți la calificarea în optimile Conference League. Returul e săptămâna viitoare, la Cluj.

Om în plus degeaba

Părea scenariul ideal pentru un rezultat pozitiv al ”feroviarilor” în Italia, după cele întâmplate în minutul 15, când Patric, fundașul spaniol din apărarea lui Lazio, a văzut „roșu” direct după un fault comis asupra lui Ermal Krasniqi în preajma careului de „16”.

N-a fost să fie. Atacul clujenilor a fost inexistent în mare parte a meciului, deși Petrescu a încercat toate variantele posibile în ofensivă. Lazio, pentru care Conference League nu-i neapărat un obiectiv prioritar, s-ar fi mulțumit, probabil, și cu un egal, însă golul din prelungirile primei reprize s-a dovedit a fi decisiv pentru trupa lui Sarri.

Apărarea lui Petrescu a ”dormit” la o fază fixă, iar Ciro Immobile, atacantul care are golul în ADN, l-a învins pe Scuffet printr-o finalizare de efect.

Nici repriza a doua n-a adus doza de inspirație așteptată de cei peste 1.000 de fani români prezenți pe Olimpico. CFR a „măcinat” în gol, Lazio a știut să gestioneze avantajul, iar campioana României pleacă învinsă de pe Olimpico, a treia înfrângere consecutivă în toate competițiile pentru o echipă care nu-și mai găsește reperele.

Camora – numărul 1 pentru echipele românești

Mario Camora (36 de ani) a fost integralist în Lazio Roma – CFR Cluj, scor 1-0, turul play-off-ului pentru ”optimile” Conference League, și a bătut un record istoric deținut de Marius Lăcătuș (58 de ani).

Căpitanul CFR-ului a bifat în această seară meciul cu numărul 73 în cupele europene, toate pentru gruparea clujeană.

Camora a devenit fotbalistul cu cele mai multe meciuri disputate pentru o singură echipă românească în competiţiile internaţionale, depăşindu-l pe Marius Lăcătuş. „Fiara” a bifat în carieră 72 de prezenţe în tricoul roş-albaştrilor bucureşteni.

Podiumul ierarhiei este completat chiar de Ciprian Deac. ”Decarul” a îmbrăcat de 70 de ori tricoul ”feroviarilor” în cupele europene.

Citește și

Incendiu la un spital privat din România! Ultima oră