--> -->

Cele mai frumoase mesaje de Sfânta Anastasia

Sfânta Anastasia este sărbătorită în calendarul orotodox la data de 22 decembrie.

Cine a fost Sfânta Anastasia

Sfânta Mare Muceniță Anastasia a trăit în secolul III, pe vremea împăraților Deciu și Valerian. A fost crescută în credința creștină de mama ei, Fausta.

După moartea mamei ei, Sf Anastasia a fost căsătorită de tatăl ei cu un tânăr de neam bun, dar care era păgân de credință.

Sfânta Anastasia avea o avere impresionantă, dar, cu toate astea, se îmbraca de multe ori în haine sărăcăcioase și mergea în ascuns în temnițele împăratului Diocletian pentru a-i cerceta pe creștinii închiși pentru credința în Hristos. Acestora încerca să le aline suferințele, oferindu-le hrana și cele necesare pentru rănile provocate de torturi.

Faptele ei însă nu erau văzute deloc bine, astfel că a fost închisă chiar de soțul ei. După ce soțul ei moare înecat, din cauza unei furtuni pe mare, își împarte averea săracilor și își dedică întreaga viață slujirii celor bolnavi. Cum faptele sale nu puteau fi acceptate, din cauza persecuțiilor, executarea ei s-a făcut prin ardere.

A fost îngropată de Apolinaria în gradina casei sale. După sfârșitul persecuțiilor aduse de Diocletian, creștinii au ridicat pe locul mormântului ei o biserică.

În zilele noastre, Sfânta Anastasia este sărbătorită în fiecare an, în data de 22 decembrie.

Mesaje de Sf. Anastasia

– ”La mulţi ani de ziua numelui! Fie ca Sf Anastasia, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea!”

– ”E ziua ta, Anastasia, un nume frumos si simplu, la fel de pur ca tine și la fel de gingaș. La mulți, ani!”

– ”Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sf Anastasia să-ţi lumineze drumul în viaţă!”

– ”Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite”

– ”Să ai o zi frumoasă şi să te bucuri de numele pe care îl porţi. Să fii fericită, iubită și bucuroasă. La mulţi ani de Sf Anastasia!”

– ”De Sfânta Anastasia, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea și dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulţi ani! Sănătate, fericire, noroc…”

– ”Tot ce îţi doreşti să se împlinească! La mulţi ani, Anastasia!”

– ”De ziua numelui tău, viața să-ţi lumineze calea, să te protejeze şi să te călăuzească! La mulţi ani!”

– ”La mulţi ani de Sf Anastasia! Să ai pace, belşug şi sănătate! Gândurile mele şi dragostea pe care ţi-o port sunt alături de tine!”

– ”La Mulți Ani și să cunoști iubirea, îți doresc să te iei de mână cu fericirea! Aceasta este doar un mesaj purtat de vânt, îți doresc toată bucuria din lume și toată fericirea de pe pământ!”

– ”De ziua ta de nume îți doresc sănătate și noroc. Fiecare zi să înceapă cu o bucurie, fiecare clipă să îți aducă împlinire”

– ”Credeai că am uitat de o zi atât de specială precum ziua numelui tău? Îți trimit din tot sufletul acest mesaj de la mulți ani și te asigur de prietenia mea veșnică! Multă sănătate, fericire şi noroc de ziua ta! La mulţi ani!”

Mesaje de Sf Anstasia pentru copii

– ”Fie ca toate zâmbetele tale să fie la fel de dulci precum cel pe care mi l-ai arătat când ai venit pe lume. La Mulți Ani!”

– ”La Mulți Ani, copilul meu drag! Mami și tati te iubesc enorm și îți mulțumesc că ne-ai ales să fim părinții tăi!”

– ”Trăieşte-ţi copilăria! Nu rata aceste momente fericite, care nu se mai întorc!”

– ”La mulţi ani, fata mea! Să îți păstrezi mereu zâmbetul cald, sufletul pur şi lumina în priviri cun erau în prima zi în care m-ai văzut. La Mulţi Ani, copil frumos și bun!”

– ”La Mulți Ani, copil frumos și bun! Să ai o viață plină de bucurii, norocul să te copleșească, iar ghinionul să te ocolească! Toate visele sa ți se îndeplinească! Copilăria-i un zâmbet, un vis, e veselie, E pasărea ce alunecă-n zare, și-un gând pribeag de-o veșnicie. Copilăria-i o suavă floare. Bucură-te de copilărie! La mulţi ani, copilul meu frumos şi bun! Să ai o viaţă plină de bucurii, norocul să te însoţească şi toate visele să ţi se îndeplinească!”

Cui spui la multi ani de Sfânta Anastasia

Semnificația numelui Anastasia are legătură cu forma greaca a numelui original Αναστασια (anastasis,-eos) care înseamnă „înviere“ – ana, „sus“ + stasio, „a sta“.

El este forma feminină a numelui Anastasius și se traduce cu „ridicare sau înviere pentru viața veșnică”.

La noi, numele de Anastasia a circulat de secole, sub forme felurite, astăzi tot mai rare: Anastasie, Anastasia, Anastase, Năstase, Nastasia, Nastasia, Nastu, Nastuta, Tase, Tasia etc. Multe s-au păstrat numai ca nume de familie: Anastasiu, Anastasescu, Nastac, Năstase, Nasta, Naste s.a., arată pravila.ro.

Citește și

Ia românească a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO