--> -->

Cel mai tare sniper din lume este în Ucraina

Războiul din Ucraina a ajuns la a 15-a zi de conflict. În ciuda speranțelor, situația e terifiantă pe front, după negocierile de azi, din Antalya, între părți, nu s-a ajuns la niciun acord.

Ucraina nu este de acord cu cerințele extreme ale Rusiei, Volodimir Zelenski continuă să facă aprecieri dure la adresa invadatorilor. Se anunță un conflict tot mai sângeros.

Contra rușilor

„Wali”, un informatician franco-canadian, considerat cel mai bun lunetist din lume, a sosit în Ucraina, pentru a lupta contra forţelor ruse, anunţă presa internaţională.

Între 2009 şi 2011, el şi-a câştigat porecla „Wali” în timpul petrecut în Afganistan ca parte a unităţii de elită JTF-2, informează News.ro.

Recorduri

El a reuşit un record de ucidere de la distanţă, cu aproape 3.5 km.

Parte a Regimentului Royal Canadian 22, „Wali” şi-a dobândit reputaţia în tururi în Afganistan, Siria şi Irak.

Deşi un lunetist bun ajunge la 5-6 ucideri pe zi, „Wali’ poate ajunge chiar la 40 şi de aceea a devenit o „legendă” în rândul armatei mondiale. El a apărut la diverse emisiuni televizate, iar numele său adevărat nu a fost dat publicităţii.

Wali este căsătorit şi are un băieţel de 1 an.

„Trebuie să ajut pentru că oamenii de aici sunt bombardaţi doar pentru că vor să fie europeni şi nu ruşi”, a spus „Wali”.

Citește și

Negocieri de pace: ”Nu plănuim, n-am atacat”