Cel mai nou acționar de la Dinamo

Dinamo are un nou acționar. Cel puțin cu numele.

Dorin Șerdean (54 de ani) s-a retras din firma Lotus Perfect Products SRL, care deține 0,1% din acțiunile lui echipei alb-roșii.

Omul de afaceri din Alba Iulia a mutat societatea pe numele soției sale, Ana Șerdean. Schimbarea a fost înregistrată la Registrul Comerțului la data de 5 septembrie 2023.

Ce stă în spatele deciziei

Fostul acționar majoritar al lui Dinamo a luat această decizie pe 25 august 2023, după ce în iunie Tribunalul București a dispus arestarea lui preventivă, la solicitarea Parchetului European (EPPO), condus de Laura Codruța Kövesi.

Dorin Șerdean este implicat într-un dosar complex cu fonduri europene, într-o fraudă totală de 30 de milioane de euro.

Pe 12 septembrie, Curtea de Apel a decis eliberarea din închisoare a lui Dorin Șerdean și judecarea acestuia în stare de arest la domiciliu.

De ce este acuzat Șerdean

Mai exact, Șerdean a fost reținut pentru 18 scrisori de garanție false în vederea obținerii unor proiecte finanțate din fondurile Uniunii Europene.

Parchetul European a sesizat Tribunalul București în privința dosarului penal în care omul de afaceri a fost acuzat de o fraudă de 30 de milioane de euro.

În luna mai, au fost făcute percheziţii în România şi în Franţa, în cadrul unei anchete privind frauda de 30 de milioane de euro care implică fonduri europene şi naţionale.

Conform procurorilor, Șerdean ar fi obținut, nejustificat, aproximativ 13 milioane de euro în perioada mai 2020 – martie 2022.

Contestat puternic de fani pentru că nu finanțează Dinamo, care a și retrogradat în Liga 2 la finalul sezonului 2021-2022, Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar de acțiuni, la 24 februarie 2023, celor de la Red&White.

Eugen Voicu a transmis că i-a plătit și ultima parte din bani lui Dorin Șerdean în contul acțiunilor

La începutul lunii septembrie 2023, Eugen Voicu, acționar majoritar Red&White, care deține pachetul majoritar de acțiuni la clubul Dinamo, a anunțat public că i-a achitat și ultima parte din bani lui Șerdean pentru achiziționarea acțiunilor, în iarna 2023.

Pachetul de 72,8 la sută din acțiuni a fost achiziționat pentru 500.000 de euro, bani ce au fost plătiți în mai multe tranșe.

Citește și

Se face aeroport internațional în sudul Capitalei: Sectorul 4 a dat „verde” pentru o asociere