Cel mai așteptat transfer al lui Dinamo: ”Joc pe spații mici și am creativitate”

Dinamoviștii îl așteaptă pe Aleix Garcia să-l vadă la lucru la meciul de diseară, de la ora 21:30, pe Național Arena, contra celor de la U Craiova. ”Câinii”, dar și microbiștii din România, vor să observe ce știe fotbalistul de la 23 de ani, care s-a despărțit vara trecută de Manchster City, pentru care a jucat 9 meciuri și a marcat un gol.

Catalanul a adunat și 52 de partide în LaLiga, a mai jucat pentru Villarreal, Girona, iar în ediția precedentă a îmbrăcat tricoul celor de la Mouscron. Garcia a jucat pentru Mouscron, 5 goluri în 25 de meciuri, ediția trecută. A ales echipa belgiană pentru a-și relansa cariera. “Am nevoie să mă regăsesc și Mouscron e alegerea potrivită pentru mine. Aș fi putut juca în LaLiga, dar nu am avut nimic cu adevărat concret. Am avut câteva discuții cu Vincent Kompany, alături de care am jucat patru meciuri la City, înainte să ajung la Mouscron, dar nu am fost, în cele din urmă, profilul de jucător pe care el îl căuta pentru Anderlecht”, a povestit Aleix.

“La Mouscron am reușit să fiu o piesă foarte importantă, ceea ce îmi doream. Mulți au spus că e un pas înapoi, dar eu am evoluat. Cred că, uneori, pentru a merge înainte, trebuie să faci un pas înapoi. Sub comanda lui Philippe Saint-Jean am avut un rol mai liber și am putut ajuta cu creativitatea mea. Jocul pe spații mici și mișcările îmi permit să mă simt bine pe teren”, a spus spaniolul. Garcia are cuvinte de laudă despre Pep, chiar dacă la City n-a primit foarte multe șanse: ”Guardiola era la fel de dur cu mine cum era cu Aguero. Fotbalul din Anglia îi ajută pe spaniolii talentați să-și îmbunătățească fizicul și sarcinile defensive”.

Citește și

Cum a convins un fost rival al ”câinilor” un fotbalist important să semneze cu Dinamo

No Comments Yet

Comments are closed