Cei mai buni la final! Cu capul sus și cântând din toată inima spre Euro 2024

România a învins marți seară Elveția, scor 1-0, gol Alibec (50), și a încheiat grupa en fanfare pe prima poziție în clasament.

Neînvinsă și pentru o poziție în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți de pe 2 decembrie din Germania. Este foarte bine! Cine ar fi crezut?!

Primele cuvintele ale noului ”General”

”Sentimente fantastice! O bucurie fără margini, antrenez jucători cu caracter deosebit. În ecuația asta am avut un singur merit, că am crezut în generația aceasta care poate crește.
Am un singur mesaj pentru români: să fie mândri de acest meci”, a fost reacția lui Edward Iordănescu ”la cald”, la flash interviul de la Antena 1.

Gică Popescu și-a schimbat, parțial, discursul

”Merită laude, rezultat foarte muncit, ceea ce rămâne este acest parcurs foarte bun, cu ultimele două meciuri, două victorii. Meciul cu Israel, senzațional, cu Elveția a fost un pas înapoi, normal, în subconștientul jucătorilor.
La câte ocazii au avut și au ratat (elvețienii), din nou, cred că au supărat Divinitatea”, a reacționat Gică Popescu, cu un zâmbet în colțul gurii.

În minutul 50, Alibec a înscris după o fază simplă, dar spectaculoasă. Coman i-a pasat lui Stanciu, care l-a angajat pe Moruțan, iar acesta i-a oferit assist-ul perfect lui Alibec. Elvețienii au avut și ei ocazii, poate mai multe, și românii puteau face 2-0, dar rămâne o victorie mare cu o națională mult mai bine cotată.

Citește și

Sondaj: românii pe sistem, mai multe manele decât acum 10 ani. Rock-ul la urmă