--> -->

Ce vrea Marcel Ciolacu: „Celebrele păcănele să fie eliminate”

O informație cu impact asupra românilor. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, după ședința PSD, o nouă propunere care vizează eliminarea „păcănelelor” din toate orașele țării.

Câți români joacă și se joacă la păcănele

„Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a spus șeful Executivului.

În România, potrivit unor statistici recente, cel puțin 15% dintre adulți joacă o formă de joc de noroc, iar incidența dependenței de jocuri de noroc la persoanele de peste 18 ani este de 0,6%, adică aproximativ 98.000 de oameni.

Sunt și vedete naționale, din orice domeniu, care au recunoscut că au fost cuprinse de această patimă, a păcănelelor (detalii aici).

Tinerii sunt ahtiați după jocuri

Conform cifrelor oficiale, cei mai pasionați sunt bărbații tineri (18-24 de ani), necăsătoriți, din mediul urban, cu educație medie.

După cum bine observați atât în mediul urban, cât și rural, sunt foarte multe case de pariuri, indiferent de zonă. În afara celor online, conform unor calcule oficiale, pe teritoriul României funcționează peste 10.000 de agenții de pariuri sportive și peste 70.000 de aparate.

Citește și

FCSB a spulberat Știința în Ghencea! Cine a făcut diferența