--> -->

Ce vrea Dinamo de la duelul cu Craiova: ”Pe mine asta mă interesează”

Cupa României propune astăzi un duel extrem de interesant, cu multe orgolii la mijloc, între Dinamo și FCU Craiova.

Competiția, cu noul format de grupe, a demarat astăzi cu un rezultat surprinzător, CSM Alexandria – Farul (2-2), golurile echipei din Liga 3 fiind reușite de Stancu (35) și Cioablă (86), în timp ce pentru trupa lui Hagi a reușit o dublă Gabriel Torje.

Dinamo e mai bine, Craiova e mai rău

Dinamo este în liga secundă, este în plin proces de revenire după o vara tumultoasă, plină de haos și incertitudine. Sportiv, Dinamo a început să arate mai bine, 3 victorii și un rezultat de egalitate în ultimele 4 meciuri oficiale, trupa lui Ovidiu Burcă speră la play-off.

Craiova este într-o situație diferită, după un start promițător de sezon, în care trupa lui Croitoru practica un fotbal de calitate, acum oltenii se află în a doua parte a clasamentului, au un parcurs total opus față de al nostru, 3 înfrângeri și un rezultat de egalitate în ultimele 4 meciuri oficiale.

Croitoru a fost demis, momentan nu au un principal confirmat, dar vor să profite de meciul cu Dinamo pentru a se redresa, de a se prezenta altfel în fața suporterilor.

Stadionul din Giurgiu este gazda meciului care va începe de la ora 21:00, va fi transmis la cele trei televiziuni, Orange, Digi și Prima.

”Campionatul, asta mă interesează”

Pentru acest meci, Ovidiu Burcă a transmis clar faptul că vrea să ofere șanse și jucătorilor care au evoluat mai puțin în partidele de campionat, dar nu înseamnă că nu ne interesează rezultatul, dar prioritatea rămâne parcursul din campionat, acolo unde Dinamo începe să spere că se poate apropia și mai mult de primele 6 locuri, care asigură prezența în play-off.

”Și ceilalți băieți s-au antrenat bine, sunt mulțumit de ei, pot pune probleme titularilor. Este o ocazie bună și pentru ei să-i văd la treabă, au avut posibilitatea mai puțin să se afirme. Campionatul este prioritatea, dar asta nu înseamnă că lăsăm Cupa României deoparte. Echipa își poate crește nivelul în astfel de meciuri, precum cel cu FCU Craiova, un duel de prestigiu”, a declarat Ovidiu Burcă pentru GSP.

Ce variante are Ovidiu la dispoziție

Dacă în meciurile de campionat este ușor de anticipat primul 11, se cristalizează ușor o formulă clasică de joc, foarte puține schimbări de la o etapă la alta, în Cupă lucrurile vor sta diferit și mai mulți jucători vor primi șanse.

Jucători precum Iulian Roșu, Cătălin Țîră, Vasile Buhăescu, Lamine Ghezali, Iulian Șerban, Cristian Delciu, dar și alții, pot să îi arate lui Burcă că sunt variante și în meciurile de campionat, susține Radio Dinamo, trebuie să îi arate antrenorului că se poate baza pe ei.

Primul 11 ar putea fi Oncescu – Moura, Giafer, Bena, Șerban – I. Roșu, N. Roșu, Borcea – Ghezali, Țîră, Delciu

”Meciul cu FCU va fi pentru prestigiu, pot să crești ca echipa, să ridici nivelul, obiectivul faptul că am intrat în grupe este un pas impotant în acest an. Știți bine ce probleme au fost, vor juca și niște jucători care poate ar fi meritat mai multe minute, dar au șansă în meciul asta să arate că pot să mă bazez pe ei.

Este un obiectiv Cupa, trebuia să fim însă realiști. La cum a început sezonul asta, nu știu dacă trebuie să ne setăm obiective nerealiste. O să dau șanse unor jucători care au evoluat mai puțin. Craiova este de prima ligă, dar cei care vor intra în teren, vor da totul.”, a mai spus Ovidiu Burcă dupa meciul cu Ripensia.

Citește și

Dan Bittman, despre viața sentimentală: ”Mare crai”