Ce va urma pentru Dinamo: ”Rotații”

Dinamo vrea să-și revină după trei eșecuri consecutive în Liga 1 marți seară, contra lui FCU Craiova, pe Arena Națională, în primul meci din noul format al grupelor Cupei României.

FCU Craiova va avea un nou A1

Elevii lui Ovidiu Burcă se vor duela din nou cu oltenii după ce în urmă cu zece zile s-au întâlnit în campionat, iar jucătorii lui Adrian Mititelu s-a impus la București după golul lui Baeten. Între timp, FCU a pierdut acasă cu Oțelul, scor 0-2, gălățenii fiind adversari de vinerea viitoare ai „câinilor” din campionat, același scor fiind și la Dinamo – Farul.

În perspectiva confruntării cu FCU Craiova, care are un nou ”principal”, Paul Răducan, chiar dacă a spus că Dinamo nu va neglija a doua competiție internă, Ovidiu Burcă a transmis că va opera modificări în formula de start.

Se așteaptă la un meci ”infernal” la Galați

”Vom face rotații pentru meciul de Cupa, am pierdut un jucător, pe Homawoo cu o problema musculară.

Sperăm să fie recuperat într-un timp cât mai scurt, dar cred că o săptămână minim este în afara circuitului. Vom face rotații. Trebuie să mergem în ambele meciuri la victorie, Cupa este un obiectiv, tradiția ne obligă să mergem mai departe, apoi ne așteaptă un meci infernal la Galați”, a declarat Ovidiu Burcă.

Cu Oțelul au fost două victorii în play-off

Cu Oțelul Galați au fost două victorii în 2023, în meciuri oficiale, în play-off-ul ligii secunde, când Lamine Ghezali era într-o formă de invidiat, iar ”câinii” se luptau chiar să promoveze directe. A fost 3-0 la ”Arcul de Triumf” și 2-0 la Galați, dar oțelarii aveau să promoveze direct.

În schimb, Burcă și compania au promovat după barajul cu FC Argeș. Acum, Dinamo trebuie să iasă din zona periculoasă a clasamentului.

”Cu multă liniște, cu analiză corectă, sunt momentele mai puțin plăcute, nu fac nimic special, doar că întotdeauna din înfrângeri înveți mai mult decât din victorii. Nu prea e liniște, dar rolul meu e să mențin încredere în rândul jucătorilor, asta e provocarea, să rămână la un nivel bun de încredere.

E mult mai ușor să cazi în capcană de a acorda mai multă atenție a ceea ce se vorbește în exterior, eu spun că suntem pe un drum bun chiar dacă am pierdut, echipa a arătat progres, suntem mai bine ca intesitate și ritm de joc”, a comentat Burcă după eșecul cu Farul.

Citește și

A preferat liga a doua din Spania decât să se bată la titlu cu Rapid: ”A fost de ajuns”