Ce transformare! Victorie spectaculoasă pentru Dinamo cu FC Voluntari

La probabil ultimul său meci pe banca lui Dinamo, Contra și-a lăsat pe bancă vedetele Borja Valle și Aleix Garcia pentru începutul partidei. L-a trimis însă titular contra Voluntariului pe Adam Nemec, care abia așteaptă să găsească o portiță de scăpare de la Dinamo. Fabbrini a prins și el un loc în primul 11.

Camara a finalizat cu șut prima acțiune de poartă a lui Dinamo, în minutul 10, încălzindu-l puțin pe Râmniceanu. După doar un minut, Fabbrini a rămas liber în 7 metri, dar a tras mult peste. Dincolo, Vlad l-a copiat pe mijlocașul lui Dinamo, doar că el a șutat de la 12 metri, din lateral.

După jumătate de oră de la start, Camara și-a lipit mingea de picior, a încercat să dribleze toată apărarea Voluntariului, a reușit, a tras, dar mingea a fost blocată de un adversar în drumul spre gol. O fază prelungită în careul oaspeților i-a dat ocazia lui Anton să marcheze, dar acesta a preferat să paseze, mingea a ajuns la Sorescu, care a șutat slab. Imediat, Janusz Gol nu a avut teamă să tragă de la 25 de metri, dar balonul s-a dus pe lângă.

Festivalul ofensiv al roș-albilor a continuat prin șutul lui Camara, deviat de Achim. La poarta cealaltă, Puljic a făcut o greșeală de curtea școlii, însă Betancor n-a nimerit ținta.

Voluntariul a început mai bine partea secundă. Ricardinho a plasat mingea aproape perfect la colțul lung, dar a nimerit bara. Borja Valle, trimis imediat după pauză pe teren, a încercat un șut în cros, mingea s-a dus însă la o palmă de poartă. Spre deosebire de prima parte, Paul Anton a tras la poartă. A prins o bombă de la 16 metri, respinsă de Râmniceanu. Mingea a ajuns la Nemec, care a trimis-o în plasă, dar din ofsaid.

La 30 de secunde distanță, Gol a pus capul la o centrare de pe dreapta, dar portarul oaspeților a prins. Nici Nemec n-a avut mai mult noroc. Mingea trimisă de el a nimerit transversala, după o oră de joc. Inevitabilul s-a produs în minutul 61. Borja Valle l-a găsit perfect pe Anton în careu, iar fostul căpital al “câinilor roșii” a tras la colțul scurt, fără replică din partea lui Râmniceanu.

Borja Valle putea semna al doilea assist al serii. I-a pasat lui Nemec, care a tras, dar Râmniceanu a găsit puterea să se întindă și să oprească mingea de 2-0. Spaniolul a ajuns însă el în postura de marcator, după un corner la care Gol a încercat să înscrie, dar a reușit doar pasa decisivă. După una din cele mai simple reușite din carieră, Borja Valle a făcut un gest simbolic, bătându-le obrazul celor ce nu-i plătesc salariul.

Ricardinho putea relansa partida. A tras năprasnic din afara careului, la nici jumătate de metru de poarta lui Mejias, șomer timp de vreo 25 de minute. Oaspeții au cerut penalty când Camara l-a atins pe Vlad, dar Istvan Kovacs, aflat la 5 metri de fază, a lăsat jocul să meargă. Fabbrini a alergat ca un maratonist, a vrut să marcheze, dar Râmniceanu i-a blocat și șutul din minutul 81.

Betancor n-a putut împinge mingea în plasă din 6 metri. Imediat, Dinamo a construit un contraatac perfect. Fabbrini s-a jucat cu Grădinaru, a centrat perfect, Camara i-a pasat cu capul lui Borja Valle, care a reușit dubla și a stabilit scorul final, 3-0.

După acest succes, Dinamo a făcut 9 puncte și a urcat pe 14 în clasament. Trupa lui Contra este la 7 puncte de play-off, semn că acest sezon este teribil de echilibrat. Etapa viitoare, Dinamo va juca la Pitești, cu FC Argeș. Până atunci, roș-albii vor întâlni Viitorul Constanța în 16-imile Cupei.

Dinamo: Mejias – Sorescu, Puljic, Ehmann, I. Lopez – J. Camara, P. Anton (90+2 Ahmed Bani), J. Gol, Fabbrini (88 Achim) – Măgureanu (46 Borja Valle), Nemec (83 Magaye).

FC Voluntari: Râmniceanu – Grădinaru, Balaur, Achim, Al. Vlad – Borțoneanu (41 Ricardinho), P. De Lucas (86 Ilie), I. Gheorghe – Mailat, Betancor (87 Stoica), Lopes (56 Adi Popa).

Citeste si

Încă o veste tare pentru dinamoviști: Bălănescu și-a decis viitorul! Deja există ofertă de înlocuire