Multe surprize azi la Dinamo! Primul 11

Dinamo joacă ultimul meci considerat ușor din această primăvară, astăzi imediat după prânz, de la ora 12:30, contra Academicii Clinceni, o formație care este pe minus în clasament, după depunctările cauzate de probleme financiare.

Ușor, dar greu

Cu gândul la dubla de la baraj, din 22-29 mai, ”câinii” nu vor să facă un pas greșit în fața unei echipe ilfovene care a reușit să ia 3 puncte în sezonul regulat în fața alb-roșiilor.

Dusan Uhrin a precizat la conferința de presă că acordă atenție și acestei confruntări, care face parte din suita de repetiții generale înaintea duelului vital de la baraj.

Etapa trecută, în ciuda victoriei de la Mediaș, 1-0 cu Gaz Metan, echipa dinamovistă nu a impresionat deloc.

”Eu vreau să salvez Dinamo”

”Săptămâna aceasta ne-am pregătit normal. Am avut câte un antrenament pe zi, unele mai puternice, dar trebuie să fim pregătiți pentru baraj. Am și schimbat unii jucători, toți mi-au arătat că suntem gata pentru baraj. Despre situația actuală a clubului trebuie să-i întrebați pe ei. Ei sunt focusați la antrenamente, îmi arată că se pregătesc bine, nu pot spune ceva rău de vreun jucător.

Vreo preferată la baraj? Toate sunt echipe bune, toate au jucători care au evoluat în prima ligă, cu unii m-am întâlnit în Liga 1. Nu vreau să mă concentrez pe alte echipe acum, important este să fim gata și concentrați la ora celor două meciuri!

Eu vreau să salvez Dinamo, asta e tot ceea ce-mi doresc! Este foarte dificil, situația e așa cum e, aștept momente grele, dar trebuie să mă concentrez pentru că e nevoie.

Dacă voi continua în caz că retrogradează echipa? Nu știu! Chiar nu știu acum. Depinde cum va fi situația! Nu mă gândesc că o echipă de Liga 1 este favorită la baraj. Sunt trei echipe, poate patru, în eșalonul secund foarte bune. Sunt 50-50 la sută șanse, depinde cum vor fi și vom fi pregătiți fizic, psihic, încă nu se știe ce va fi peste o lună. Sunt multe lucruri de care va depinde acea confruntare”, a spus Uhrin.

Surprize, surprize

Uhrin a produs câteva mișcări în formula de start. L-a reintrodus pe Steliano Filip în primul 11, ca fundaș stânga, dar și pe Patriche ca apărător central, contra formației la care a fost căpitan.

Ivanov a revenit și el după accidentare, e în formula de start. La fel și Torje, dar și Ivanovski în atac!

Carp, autorul golului cu Gaz Metan (1-0), titular în centrul defensivei în ultima perioadă, nu este deloc în lot, probabil, probleme medicale!

Totodată, o mare surpriză: Azankpo, pe banca de rezerve, după ce nu a mai fost în lot, din cauza unei accidentări, din etapa a 3-a a anului curent.

Echipele de start

DINAMO: Eșanu – Grădinaru, Jovanovic, Patriche, St. Filip – Ivanov, J. Rodriguez – Bordușanu, Matei, Torje – Ivanovski
ANTRENOR: Dusan Uhrin
REZERVE: Figueiredo, Aloe, G. Crețu, Buleică, Răuță, Mihaiu, Morar, Azankpo, Măgureanu

CLINCENI: Bolboașă – C. Ion, Tsvetkov, I. Ștefan – Rufati, L. Florică, Vrdoljak, R. Ion, Holzmann – Alghoul, Dumitrache
ANTRENOR: Daniel Popa
REZERVE: Ureche, Gogov, Massaro, Jerdea, Obedeanu, Oprea, Iana, Cosmin Ion, Sterian

Citește și

Calea Victoriei redevine pietonală