Ce se întâmplă acum la Gaz Metan, înaintea etapei cu Dinamo: ”Toți sunt la primărie”

Gaz Metan riscă să se dezintegreze astăzi, mai ales că este ultima zi de mercato, iar Ilie Poenaru riscă să rămână fără o parte dintre jucători.

Tocmai cu câteva zile înaintea confruntării cu Dinamo, vineri seară, pe arena din Ștefan cel Mare.

”Toți jucătorii vor pleca până luni”, a spus Ioan Filip după înfrângerea cu CFR Cluj, 1-2, iar jucătorii de la Gaz Metan au început să ia măsuri.

Ronaldo Deaconu dezvăluie suma uluitoare, 110.000 de euro, pe care o are de primit de la Gaz Metan și lansează o provocare: ”Dați-le drumul acum și renunț la toți banii!”.

”Dezastrul este tot mai aproape”

Azi, în ultima zi a perioadei de transferuri, mai mulți jucători cer rezilierea contractului. Aceștia s-au dus să discute cu autoritățile locale, fiind nemulțumiți de situația de la echipă.

”Dezastrul de la Mediaș este tot mai aproape. 10 jucători au rămas la antrenamentul din această dimineață, restul lotului se află în acest moment la primărie pentru a se discuta despre rezilierea contractelor”, anunță o pagină de Facebook a suporterilor lui Gaz.

Dacă vor reuși să rupă contractele cu Gaz Metan azi, fotbaliștii vor putea semna înțelegeri cu alte cluburi, chiar dacă perioada de transferuri se va închide.

Apel la FRF

”Noi suntem într-o situație foarte grea. Probabil luni vom pleca. Nu știu dacă o să mai rămână vreun jucător la echipă. Toți vor pleca! Nu se poate așa. Avem 4 luni restante, nu poți rămâne atâtea luni fără bani. Până în iunie se fac 9… Nu se mai poate!

Am fost păcăliți, am fost mințiți, am avut încredere, dar gata. Ieri a fost o ședință, dar trebuie să se ia o decizie rapidă. Luni toată lumea vrea să plece, speră să plece. Nu va mai veni nimeni. Probabil vor rămâne doar cei din Mediaș. De ce să mai rămân aici? Să stai 10 luni fără bani e greu. Toți avem familii, avem copii.

O repet, Federația trebuie să facă ceva. Noi, jucătorii, trebuie să luăm atitudine, să facem ceva. Să avem o garanție. Altfel nu se mai poate. Jucăm pe burta goală… Am avut o perioadă în care am dominat campioana. Asta înseamnă că avem caracter”, a comentat Ioan Filip, mijlocaș Gaz Metan.

Gaz Metan, finanțare de la stat, datorii la stat

Gaz Metan aștepta salvarea de la Romgaz, o societate de stat, în condițiile în care clubul înregistrează datorii către stat și e ilegal să fie finanțat de la bugetul public.

Acesta e motivul pentru care ajutorul a fost blocat, măcar pentru moment. Pe 15 februarie va avea loc un termen în care creditorii cer ca societatea să revină în insolvență, pentru că nu ar fi depășit reorganizarea în mod legal.

Clubul are procese și cu fotbaliști care au rupt de curând contractele și au deschis procese la FIFA.

Primarul Gheorghe Roman a scris în comunicatul pe care l-a publicat recent că Gaz Metan înregistrează datorii de peste trei milioane de euro.

”E o situație delicată, ne vom întâlni pe 11 februarie pentru a analiza documentele financiare primite”, a mai spus edilul. El s-a referit la datoriile foarte mari atunci când a luat în calcul falimentul societăți.

Citește și

Ministrul Sănătății, veste proastă pentru români: “Nu putem să aplicăm măsuri de relaxare acum”