Talmeș-balmeș cu stadionul dorit de Dinamo

Fanii și jucătorii dinamoviști speră ca oficialii grupării să rezolve mutarea meciurilor de acasă pe Arcul de Triumf, stadionul pe care sperăm să disputăm toate meciurile de pe teren propriu, însă până acum nu am evoluat în niciun meci.

Situația juridică și administrativă a stadionului rămâne una extrem de complicată. Deși a devenit ”bun național”, ceea ce a deschis calea către utilizarea să și de către echipele de fotbal, stadionul a fost și este administrat tot de Federația Română de Rugby, iar pe viitor acest lucru nu se va schimba.

Nu mai pricepi nimic

În ciuda faptului că s-au dus ”lupte” în acest sens, stadionul îi revine Federației Române de Rugby, care anunțase deja prin vocea lui Alin Petrache, președintele Federației, că disputarea meciurilor de fotbal ar fi puțin probabilă, unul dintre motive fiind posibilitatea stricării gazonului.

Și aici este o chestiune deliciată, întrucât oficialii clubului dinamovist au avut în urmă cu câteva săptămâni discuții cu Petrache și acesta din urmă părea dispus să ajute ”haita” să joace pe Arcul de Triumf. Totuși, varianta este greu de realizat, cu toate că vor mai fi negocieri

FRR a convocat o Adunare Generală în luna octombrie prin care se cere aprobarea primirii în folosință gratuită de către Federație a unei părți din stadion, mai puțin zonei de cazare, a centrului de recuperare pentru sportivi, dar și a terenurilor de tenis. Conform sport.ro, cererea urmează a fi aprobată, astfel că arena îi revine Federației de Rugby.

”Suntem în proces pentru a da posibilitatea echipei Dinamo să joace pe acest teren. Nu vreau să intru în detalii administrative, dar îmi doresc să fie folosită baza şi de rugby şi de fotbal. Aşa consider că este normal. Cât de curând, la început de septembrie, e posibil ca Dinamo să joace pe Arcul de Triumf. Suntem în discuţii cu cei de la Dinamo”, spunea Novak acum câteva săptămâni.

Ce spune Vlad Iacob

”Ar fi bine să rezolvăm cu Arcul de triumf, domnul Ministru a spus că va rezolva public situația, s-a constituit Complexul Sportiv Arcul de Triumf, practic el a devenit operațional. Vin cu câteva detalii, am făcut și solicitarea oficială, am demarat și în această direcție. Sperăm să primim un răspuns pozitiv într-un timp scurt, există o pauză competițională, partida de acasă cu Slobozia se va disputa la început de octombrie și până atunci să primim un stadion stabil.

Sper ca domnul ministru să operaționalizeze complexul sportiv,dacă nu, vom găsi o variantă, mă gândesc la varianta Dinamo, experiența de meci nu este extraordinară, gazonul este bun, așa am primit asigurări, dacă este nevoie, vom efectua lucrările de mentenanță. Avem personalul de acolo angajat, cei care au avut grijă de arena din Ștefan cel Mare au fost angajații noștri.

Terenul propriu anunțat la FRF este la Clinceni, nu putem disputa la Clinceni meciurile, trebuie să disputam meciurile pe altă arenă”, a spus administratorul special al clubului.

Citește și

Liberalii, primul nume pentru alegerile prezidențiale: ”Dacă trece iarna cu bine”