Ce salariu are Politic și care e cheia succesului său

Dinamo are prima șansă pentru returul cu Csikszereda (2-0), lunea viitoare în deplasare, și are prima opțiune de a continua în Liga 1 datorită lui Dennis Politic.

„N-are complexe de inferioritate față de nimeni”

A reluat mingea cu capul și a fost precis după o centrare perfectă a lui Ahmed Bani, apoi și-a dovedit măiestria. Și-a făcut mingea pe stângul, dribling scurt, meseriaș, și-a făcut culoar de șut și a tras, letal, mingea ducându-se sub transversală. După meci, specialiștii din fotbalul românesc au vorbit mai mult despre jucător decât despre Dinamo.

Vara trecută, Politic a semnat cu Dinamo, sosind după o experiență multiplă în fotbalul englez. A trecut prin academiile lui Manchester United și Bolton, a jucat pentru Port Vale, apoi pentru Cremonese (Italia). Fostul director sportiv al dinamoviștilor, Gabriel Glăvan, a influențat sosirea lui Dennis la formația antrenată atunci de Ovidiu Burcă, dorit foarte mult la acel moment de tehnicianul „câinilor”.

„Nu are presiunea greșelii. Știe ce vrea, cu adevărat. Nu vede nevoia zilei de azi și de mâine, vede mai departe de atât! E dezinvolt. În sensul în care își dă seama că totul face parte din joc, crescut fiind afară, nu e precum jucătorii crescuți în România, care simt că ar putea greși, că e un capăt de țară dacă fac o eroare, și-atunci sunt blocați”, a declarat Glăvan la jumătatea lunii august într-un interviu pentru GSP.

Cum este Politic azi

Chestionat astăzi despre eroul lui Dinamo din meciul cu Csikszereda, Gabi a mărturisit: „Dennis Politic este un jucător ce are valori morale, sociale, importante, un băiat credincios, cu familie. S-a căsătorit la vârsta potrivită, iar prioritatea lui sunt fotbalul și familia. Ce vreți valorile mai bune?

A fost crescut într-un mediu bun și are un mindset bun, poate crește mult în viitor. Și va crește. N-are niciun complex de inferioritatea față de nimeni”.

Opt goluri în 35 de meciuri a reușit Politic la primul său sezon la Dinamo, plus două asisst-uri.

Ce salarii au trei oameni importanți pentru Dinamo

Specialiștii din fotbalul intern au dezbătut „subiectul Politic” după meci. Unii au fost de părere că Dennis trebuie să joace pentru obiective mai importante, nu pentru evitarea retrogradării. Chestionat despre acest detaliu, Glăvan a reacționat:

„E cariera băiatului, care mai are 10 ani la un nivel bun, el știe ce va face. Nu știu ce planuri are el, ce planuri are echipa, dar sunt ferm convins că va avea succes orice alegere va face. Lumea să aibă răbdare și să-i ofere timp”.

Politic a evitat să vorbească precis despre ceea ce va urma după meciul de lunea viitoare, de la Miercurea Ciuc. A spus să preferă să fie concentrat exclusiv la acest duel.

„Vedeam o poză în social media cu Dănciulescu, cu Niculescu, cu Bratu, cu Marius Niculae. Și un comentariu: „Domne, ce atacanți erau!”. Păi da, erau atacanți, dar cred că, adunat, câștigau undeva la un milion de euro pe an!

La Dinamo sunt Abdallah – 5.000 de euro pe lună, Golubovic – 5.000 de euro pe lună, Politic – undeva la 8.000 de euro pe lună… Ce comparăm?”, a reacționat Glăvan.

Citește și

Autobuzele „Peppa Pig” în Capitală: cine le-a comandat