Ce s-a judecat azi în ”bancruta” lui Negoiță

Azi, la Curtea de Apel București, a avut loc un nou termen în în dosarul de bancrută frauduloasă în care este inculpat fostul finanțator al lui Dinamo, Ionuț Negoiță.

Continuă emoțiile pentru Dinamo și omul de afaceri în cazul de bancrută. După ședința de azi, judecătorii nu au ajuns la niciun verdict.

Când se va da decizia

Ca și la precedentele două termene, de pe 20 ianuarie și 16 februarie, magistrații au amânat sentința. O decizie ar putea veni peste 7 zile, pe 20 aprilie, când are loc un nou termen.

Dosarul în care este inculpat Ionuț Negoiță priveşte ieşirea din insolvenţă a clubului Dinamo (în 2015) a fost înaintat către justiție la finalul anului 2017.

”Chichițe” privind insolvența

Între mai 2014 şi septembrie 2015, Dinamo a trecut prin procesul de insolvenţă, ceea ce a redus datoriile clubului de la aproximativ 17.500.000 de euro la 4,48% din sumă.

Statul avea de recuperat în jur de 5,5 milioane de euro, însă s-a ales cu doar 5,94% din sumă, chiar dacă a contestat decizia.

”La fond, procurorul a luat un expert contabil. Într-un dosar de insolvență, cum era cel al lui Dinamo, ar fi trebuit să solicite un expert practician în insolvență. S-a apelat la Curtea Supremă de Justiție.

La prima expertiză făcută de acesta a ieșit prejudiciu zero. Parchetul a mai solicitat o expertiză, se așteaptă să fie și aceasta gata. Expertul a transmis de la bun început că va oferi rezultatele în iunie-iulie 2021”, spuneau sursele GSP în martie 2021.

Citește și

Zi decisivă pentru Elena Udrea în Bulgaria