Ce pensie are Florin Piersic după 65 de ani pe scenă!

Astăzi, 27 ianuarie, Florin Piersic împlinește 85 de ani. Un maestru al scenei românești, marele actor român ar fi fost, probabil, un superstart internațional dacă ar fi fost la Hollywood, prin prisma talentului și carismei sale.

Locuind lângă Cluj, ferindu-se cât se poate de pandemie, artistul a mărturisit că nu va face sărbătoare cu ocazia zilei sale de naștere, amânând pentru 2022 un festival pe scenă, așa cum a obișnuit mereu (detalii aici cu declarațiile actorului). Unul dintre cei mai iubiți artiști din România, recunoscut pentru rolul sale, ”Mărgelatu” fiind doar unul dintre ele, are o pensie derizorie.

Chiar penibilă ținând cont de faima sa și de faptul că, din cauza pandemiei, nu a mai putut să-și exercite meseria. Ca de obicei, din păcate, cu mulți români speciali, statul nu a știut să-și prețuiască valorile. După 65 de ani pe scenă, Piersic are o pensie de 2.000 de lei, în timp ce diverși oameni, ca să nu-i numim altfel, au pensii speciale de 77.000 de lei pe lună!

La pensia de 2.000 de lei pe lună, se adaugă o îndemnizație lunară de 2,700 de lei de la Uniunea Teatrală din România. Și aici se opresc câștigurile actorului. Pentru că, pandemia de coronavirus a oprit motoarele teatrului românesc. Fără piese, fără alte apariții sau evenimente, actorul trăiește din pensie și indemnizație.

Citește și

Îl vor înapoi pe fotbalistul ce-a depus memoriu la FIFA! Dorit și de Bălănescu la Voluntari