Ce fundaș și-a tras Dinamo! ”Am stofă de lider și o arăt”. Cum e viața lui în afara terenului

Unul dintre ultimele transferuri realizate de Dinamo este cel al fundașului de 29 de ani Abdoulaye Ba, crescut la FC Porto, campion cu ”dragonii, trecut pe la Guimaraes, Coimbra, Fenerbahce, Alanyaspor, Munchen 1860, Deportivo și Rayo Vallecano. S-a duelat cu marii fotbaliști ai lumii, are 7 selecții în naționala Senegalului.

Uriașul de 1,97 de metri își știe valoarea. Iată cum s-a caracterizat el în presa iberică. “Abordez fiecare antrenament ca și cum ar fi ultimul meci din viața mea. Am stofă de lider și-mi place s-o demonstrez, nu doar s-o spun. Nu pierd nopțile, nu ies în oraș. Și în timpul liber îmi place să mă uit la fotbal, pentru că iubesc acest sport și trebuie să învăț mereu. Uneori, colegii îmi iau telecomanda din mână ca să iau o pauză”, a povestit senegalezul.

A jucat alături de Borja Valle la La Coruna. Jurnaliștii iberici l-au caracterizat și ei pe Ba, scoțându-i la lumină calitățile și defectele. “E un fundaș central rapid, care impresionează prin forța sa. E sigur pe el cu mingea la picior, dar e capabil să facă un meci bun, în general, iar apoi să facă o eroare care să coste puncte.

Încrederea e cheia jocului său. Dacă se simte bine, poate fi un fotbalist foarte bun. În ciuda înălțimii, 1,97 metri, nu impresionează în jocul aerian. E foarte bun la fazele fixe, foarte bun pe jocul defensiv. În atac, nu prea contribuie.

E genul de jucător care se poate remarca în acest sistem dacă e susținut de colegi”. Abdoulaye este un fotbalist cu personalitate. S-a simțit nedreptățit anii trecuți, când ar fi putut ajunge la alte echipe din Europa sau la Al Nassr pentru 2,5 milioane de euro sumă de transfer, și-ar fi avut un salariu mai mare decât la Rayo. A intrat în conflict cu antrenorul, lucru ce l-a costat, în cele din urmă. ”Nimeni nu m-a ajutat niciodată, nimeni nu mi-a dat nimic de-a gata”, a mărturisit jucătorul.

Citește și

Nicușor Dan către bucureșteni: ”Purtați masca și în spațiile deschise”. Mesaj pentru cei din transportul public