--> -->

Ce fel de părinte este Daniel Buzdugan: ”Mi-au zis: «Putem să ne descălțăm, să mergem desculți pe străzi?»”

Daniel Buzdugan, 48 de ani, are deja trei decenii de radio, dar este și actor, prezentator TV, realizator de programe radio și jurat în cadrul diverselor show-uri de divertisment.

”Iau câinele și fug în pădure”

În cadrul emisiunii ”La cină cu Ionela Năstase și Adi Hădean”, la Digi 24, Daniel a dezvăluit mai multe lucruri despre familia sa.

”Tata – milițian, mama – casnică, fiindcă eu m-am născut prematur, la 1,1 kilograme, la aproape 7 luni, cu puține șanse de viață, dar uite că s-a întâmplat minunea”, a povestit actorul.

”Făceam ca toate animalele în clasă, iar, la un moment dat, ca un cățel. Acum, seara, hrănesc cățelul, un setter englez, Nicki, de la Nichita, și apoi ne hârjonim cu el. Mergeam pe «Amzei», cu fetița noastră, eu încerc să-i insuflu dragostea de povești, iar acolo e blocul unde a trăit Nichita Stănescu”, sunt alte amintiri din copilăria copiilor săi.

”Când nu mai pot, iau câinele și fug în pădure! Mă reglez mergând în natură. Mulțumesc lui Dumnezeu, am tot ceea ce îmi trebuie. Sunt mulțumit de ceea ce am, prea mult bine dăunează binelui!”, a continuat Buzdu.

”Putem să mergem desculți pe străzi?”

Copiii, Luca (16 ani) și Maria (14 ani), au fost crescuți fără restricții dure și de fiecare dată li se dau explicații care să-i ajute să aleagă singuri, a povestit Buzdu despre stilul lui de parenting.

”Maria cântă foarte frumos, are ureche muzicală, face chitară. Acum, e atrasă de echitație, petrece weekenduri întregi la cai. Tată de fată e mai greu. Când am început să ies cu Maria de mănuță și am văzut atâta sensibilitate, nu am știut cum să mă comport, cum s-o educ, ca să nu dau în cealaltă latură, de a fi superprotector”, a povestit omul de radio.

”Facem năzbâtii, în vacanțe, mergem la Gara de Nord, ne urcăm în tren și fugim de acasă! O luăm spre Brașov, coborâm la Sinaia și le spun copiilor: «Sunteți liberi să faceți ce vreți!». Într-o vară, mi-au zis: «Putem să ne descălțăm, să mergem desculți pe străzi?!». I-am lăsat. Chiar și eu am păstrat, din copilărie, starea de mirare”, a mai dezvăluit ieșeanul.

Citește și