Ce debut pentru Azankpo: gol pentru bavarezi în secunda 36!

Desire Segbe Azankpo (29 de ani), între februarie și iulie 2022 jucător la Dinamo, a înscris la debutul său pentru echipa secundă a celor de la Bayern Munchen, în secunda 36 a meciului de campionat cu Heimstetten, câștigat cu 6-0.

Internaționalul din Benin s-a despărțit de Dinamo la finalul lunii iunie, când i-a expirat împrumutul de la echipa franceză USL Dunkerque, apoi a semnat cu echipa secundă a celor de la Bayern Munchen până în 2024, din postura de jucător liber de contract, prin intermediul bunului său prieten, Sadio Mane.

Norocos

Desire a debutat pentru bavarezi sâmbătă, în meciul cu Heimstetten din Regionalliga Bayern, una dintre diviziile celui de-al patrulea eșalon din Germania.

Atacantul african a avut nevoie doar de 36 de secunde pentru a înscrie primul gol în tricoul lui Bayern! Azankpo a fost norocos, pentru că mingea respinsă de un oponent i-a sărit în cale, iar el a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Azankpo a jucat doar de două ori pentru Dinamo, marcând un gol, fiind măcinat de probleme medicale în lunile în care a fost legitimat la clubul bucureștean.

Prieten cu Sadio Mane

Azankpo este prieten vechi cu Sadio Mane, starul transferat de Bayern Munchen în această vară, care se poate lăuda cu 5 goluri în primele 9 apariții pentru bavarezi.

Cei doi au crescut împreună la academia de fotbal Generation Foot, în Dakar (Senegal), apoi au trecut la Metz în Franța.

”A avut mereu ambiții mari, voia să ajungă cât mai sus posibil. Vine dintr-un mediu sărac, precum noi toți. Sadio a avut întodeauna visuri mărețe. Îmi amintesc când mi-a vorbit despre naționala Senegalului, își dorea atât de mult să ajungă acolo”, spunea Azankpo despre Mane în urmă cu câteva luni, conform SportBible.

Înainte de a ajunge la Dinamo, Azankpo a evoluat pentru mai multe echipe din ligile inferioare din Franța (FC Villefranche, SAS Epinal, AS Pagny, Le Puy Foot, toate echipe de amatori), USL Dunkerque, dar a avut și experiențe în afara Hexagonului, la FK Senica (Slovacia) și Oldham Athletic (Anglia).

Citește și

Mihai Ghiță, confesiuni în propria oglindă: ”Crescut la gura sobei. Bunica îmi dădea ultimii bani să merg la școală”