Ce avere are cel mai contestat ministru, Monica Anisie. Studii multiple, dar și o gafă devenită celebră

Monica Anisie a devenit în această toamnă cel mai contestat ministru din cabinetul Ludovic Orban! Responsabila portofoliului de la Educație a fost pusă la zid de nenumărate ori, pe fondul problemelor cauzate de pandemia de coronavirus.

La un moment dat, PSD și Pro România au depus chiar o moțiune de cenzură împotriva ministrului Educației. Iar oficialul Executivului s-a încurcat în propriile declarații și a făcut câteva gafe de proporții. Cea mai cunoscută, care a făcut-o celebră, este ”pecsiglas”, termen care a trimis-o pe Anisie direct în folclorul urban.

Profesoară de limba română la Liceul ”Tudor Vianu” din București, fostă consilieră a lui Traian Băsescu și secretar de stat în guvernul Cioloș, Monica Anisie (47 de ani) și-a preluat mandatul după instalarea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria. În prezent, Anisie este președintele PNL Sector 2 și coordonatorul comisiei de educație pentru învățământ preuniversitar din PNL. Are diploma de Licență la Universitatea București, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine. A urmat masterul în Management educațional, Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Are diverse atestate în cadrul unor instituții pentru Uniunea Europeană. Monica Anisie are și o avere de apreciat. Deţine un apartament, dar și o casă de vacanţă. De asemenea, ministrul Educației are trei autoturisme, o Hyundai Elantra, an de fabricație 2015, un KIA Sportage din 2017 și un Ford Ecosport din 2018. Potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, Monica Anisie are și două terenuri, unul intravilan, donație, de 1.035 de metri pătraţi în Ilfov-Vidra și un teren agricol moștenit de 10.000 de metri pătraţi. Monica Anisie are carduri de credit la Banca Transilvania, unul de 20.000 de lei, iar altul de 5.800 de lei. Datoriile la aceeaşi bancă ajung la 190.000 de lei.

Dacă ne raportăm la sume încasate, Monica Anisie a luat anul trecut ca profesor la Liceul Tudor Vianu 55.816 lei și 24.944 de la Ministerul Educației. Alți 34.277 de lei au venit pentru că a predat la Școala Fridolin și 6781 de lei pentru funcția de consilier parlamentar.

Citește și

ROMÂNI SPECIALI Omul care a ținut ciclismul în viață în 2020

No Comments Yet

Comments are closed