Ce atacant i-a luat Oțelul lui Dinamo: acum e în topul golgheterilor

Dorinel Munteanu i-a „furat” atacantul lui Dinamo, iar acesta a ajuns să fie în prezent pe locul 2 în clasamentul golgheterilor din Superliga, cu 9 reușite, în spatele lui Darius Olaru, de la FCSB.

Este vorba despre Alexandru Pop, fotbalistul în vârstă de 23 de ani adus de Oțelul Galați la începutul acestui sezon de la Unirea Dej, după ce a impresionat la gruparea ardeleană în stagiunea trecută de Liga 2, când aceasta a ajuns în play-off-ul de promovare.

Ovidiu Burcă a explicat situația

Tot atunci jucătorul a fost remarcat și de Ovidiu Burcă, antrenorul „câinilor roșii” de la acel moment, cel care în vara anului trecut a dorit să îl aducă în „Ștefan cel Mare” pe Alexandru Pop, după cum chiar el a dezvăluit. Mutarea nu s-a mai concretizat însă, pentru că a fost „deturnată” de către Oțelul lui Dorinel Munteanu.

„Oţelul a schimbat mult. Linia de fund faţă de Liga 2 e aproape complet schimbată, la mijlocul terenului mai joacă doar Cisotti, extremele sunt noi.

Pop a venit din Liga 2. E un jucător care mi-a plăcut, sincer, şi îmi pare rău că n-am insistat pentru el, că mi-a plăcut mult, un tip inteligent, un număr 9 foarte bun. Da, l-am avut pe listă.

(n.r. – De ce nu a ajuns la Dinamo?) Au apărut alte variante, n-am fost singurul care… S-a vorbit şi despre chestia asta, că am făcut lotul. Am fost mai mulţi care am comunicat şi s-a ajuns la concluzia asta. Îmi pare rău, pentru că mi-a plăcut mult jucătorul, mişcarea jucătorului în teren. Probabil, cu golurile lui la noi, Dinamo arăta mult mai bine. Nu, n-au fost aduşi jucători peste mine”, a spus Ovidiu Burcă pentru orangesport.ro.

Ovidiu Burcă este invidios pe Zeljko Kopic

De asemenea, tehnicianul în vârstă de 43 de ani, înlocuit destul de recent cu Zeljko Kopic la Dinamo, după cum se știe deja foarte bine, a ținut să evidențieze și că el nu a avut parte de aceleași condiții precum antrenorul croat când a venit vorba despre noi legitimări de jucători.

”Noi ajunsesem la 7.000 de euro pragul salarial, în vară, apoi am reuşit să-i convingem să sărim de 7.000 cu puţin. Media salarială era la 4-5.000 de euro, mică.

Vedeţi şi acum, când clubul este într-o situaţie mult mai bună decât cea în care am fost noi, jucătorii nu prea vor să vină, dar gândiţi-vă anul trecut cum a fost. Transferuri blocate, le spuneam semnaţi, deblocăm salariile, s-au pierdut mulţi jucători.

Dacă veneau primele variante cu care am vorbit, lucrurile ar fi stat altfel”, a mai spus Ovidiu Burcă, potrivit sursei citate anterior.

Citește și

CTP, despre protestul agricultorilor și transportatorilor: „Fantasmagorice, ca să nu zic nerușinate”