--> -->

Ce așteaptă Ovidiu Burcă: ”O veste bună”

Dinamo a pierdut cel de-al patrulea amical din această iarnă, 0-2 cu Unirea Slobozia, primul adversar mai serios din perioadă precompetițională, iar ”câinii” se pregătesc de meciul de sâmbătă, cu echipa a doua a Farului Constanța.

Ovidiu Burcă nu e însă îngrijorat de rezultat. În ciuda înfrângerii, antrenorul lui Dinamo consideră că echipa sa și-a îndeplinit obiectivele în acest meci.

”Acești tineri au potențial”

”A fost un test foarte bun pentru noi să vedem niște jucători tineri împotriva unor jucători de liga a doua, echipă foarte bună de liga a doua. Chiar dacă am fost învinși cu 2-0, pot să mă declar mulțumit”.

Am văzut tineri de mare perspectivă, rezultatul este mai puțin important, am văzut că acești tineri au potențial. Nu vreau să nominalizez, dar prin perspectiva asta a fost un meci foarte bun. Avem mâine (n.red sâmbătă) încă un meci, săptămâna viitoare un ultim meci de pregătire”, a spus Burcă pentru Radio Dinamo 1948.

Cu toate acestea, antrenorul se teme să nu intervină accidentări, din cauza suprafeței de joc pe care Dinamo ar trebui să dispute nu mai puțin de nouă meciuri amicale: ”Din păcate, ne antrenăm și jucăm foarte mult pe terenurile sintetice, jucătorii se resimt, dar asta este situația.

A fost o perioadă lungă, cu antrenamente destul de grele, dar acesta este rolul nostru, să îi ținem motivați. Când joci la o echipă precum Dinamo, cu o tradiție, obiective atât de importante, este ușor să faci acest lucru”, a fost mesajul lui Burcă pentru jucătorii săi.

Așteaptă investitori la Dinamo

Ovidiu Burcă speră în continuare că vor veni oameni cu bani la Dinamo și nu disperă: „De când am început munca, așteptăm să se întâmple ceva. Nu trăim cu speranța că va veni ceva, noi muncim, ne-ar ajuta o veste bună. Am avut mari așteptări pentru luna decembrie să se întâmple niște lucruri, nu s-au întâmplat. Obiectivul principal rămâne să ne concentrăm pe ce putem influența, dacă va veni, este binevenită”.

Antrenorul se concentrează strict pe lucrurile pe care le poate schimba și îmbunătăți de la o zi la alta: „Noi trebuie să trăim foarte mult în prezent de când am venit aici, pe oameni îi aud discutând de trecut și viitor, noi vedem ce putem influența astăzi, vedem de la o săptămână la alta ce aduce viitorul.

Fiecare are perspectiva lui de a vedea lucrurile, de la nivelul meu de antrenor văd ce pot influența, azi, mâine, nu mă gândesc foarte mult aceste stări de așteptare, de dezamăgiri, încercăm să ne facem treaba cât mai bine”.

Citește și

Tatăl adolescentei de 15 ani care a murit în blocul prăbușit din Turcia: ”Am sperat că pot să-mi salvez «prințesa» cu mâinile goale”