--> -->

Ce a cerut Nedelcearu, ce a zis MM Stoica: ”E important startul”

FCSB s-a afirmat în această vară în mișcări pe piața transferurilor doar în compartimentul defensiv. În compartimentul în care echipa era deficitară: cel al fundașilor centrali. Mihai Stoica a anunțat numele fotbalistului care putea ajunge sub comanda lui Toni Petrea.

Este vorba despre Ionuț Nedelcearu, cel care ar fi fost, de fapt, prima variantă a vicecampioanei României pentru postul de apărător central, înaintea lui Joonas Tamm.

”Nu-l puteam aștepta, avea discuții în Italia”

Însă, motivul pentru care internaționalul român nu a mai ajuns sub comanda lui Toni Petrea nu ar fi trecutul său la Dinamo.

Managerul general al FCSB-ului a confirmat faptul că Nedelcearu s-a aflat în tratative cu roș-albaștrii, însă acesta a acordat prioritate negocierilor purtate cu o formație din străinătate, astfel că i-a ținut pe „hold” pe oficialii vicecampioanei.

”Am pornit discuţii cu Nedelcearu, nu-l puteam aştepta, că spunea că are ceva discuţii în Italia. Nu-l puteam aştepta, e important debutul de sezon, în Superligă şi preliminariile Conference League. De aia am zis să ne acoperim acum şi vor fi trei fundaşi centrali. De mult vorbesc cu el”, a precizat MM Stoica, la Orange Sport.

Doar în străinătate

Ionuț Nedelcearu a fost pe lista celor de la FCSB, dar internaționalul român n-a fost tentat de propunerea vicecampioanei Ligii 1.

Între timp, agentul lui Nedelcearu a dezvăluit că a venit o ofertă avantajoasă pentru fundașul central, dar Crotone a respins-o. Totuși, negocierile continuă.

Lech Poznan, campioana Poloniei, este interesată de aducerea lui Ionuț Nedelcearu. În plus, echipe din Belgia și Italia îl monitorizează pe internaționalul român.

„Lui Ionuţ i-ar plăcea să se alăture lui Lech, este convins de perspectiva de a juca în Liga Campionilor. Clubul a făcut o ofertă lui Crotone, dar a fost refuzată. Avem oferte şi din Italia, şi Belgia, dar campioana Poloniei ar fi o opţiune grozavă. Vom vedea cum vor decurge negocierile cu actualul club”, a declarat impresarul Cristian Cernodolea pentru weszlo.com.

Finanțatorul de la FCSB, Gigi Becali, a lăsat de înțeles că n-a putut să-l convingă pe Nedelcearu din cauza pretențiilor salariale mari ale fundașului.

“Se duc oamenii unde iau bani mai mulți, nu e normal?”, a reacționat Gigi Becali, la Pro Arena.

Crotone a plătit 1,25 milioane de euro pentru Ionuț Nedelcearu

Ionuț Nedelcearu este dorit și de Pisa, echipa din Serie B la care joacă Marius Marin și la care a jucat George Pușcaș.

Ionuț Nedelcearu are, astfel, șanse mari să plece de la Crotone la doar un an de la semnarea contractului. Fundașul central a fost cumpărat de clubul calabrez în vara lui 2021, de la AEK Atena, pentru 1.25 milioane de euro.

În precedentul sezon, fundașul cu 21 de selecții în naționala României a evoluat de 36 de ori pentru Crotone și a marcat două goluri.

Citește și

Estonianul care semnează cu FCSB: 13.000 de euro salariu