--> -->

Ce a cerut Dan Petrescu: ”Obligatoriu până duminică”. Vrea la Londra, la Milano + acuze grave

CFR Cluj a trecut în această seară, en fanfare, de KuPS, scor 3-1, în play-off-ul Europa League și s-a calificat în grupele competiției, din nou, al doilea an la rând. Mai mari emoții vor avea ardelenii mâine de la ora 14:00, când sorții vor hărăzi echipele cu care campioana României se va duela în această toamnă.

Dan Petrescu era mulțumit de prestația atacanților, Rondon (2) și Debeljuh marcând, l-a supărat golul primit în prelungiri, vrea adversari tari din Anglia și din Italia, solicitând transferuri de urgență. „Din fericire, am dat gol la primele două ocazii. La 3-0 am controlat jocul, deși m-a deranjat că ne-am relaxat pe final. Țineți cont că ne-am calificat al doilea an la rând, după 3 campionate luate. Inițial, nu credeam să avem asemenea performanțe.

Munca ne-a răsplătit și pe mine, și pe jucători. Nu se poate fără muncă. O oră pe săptămână o dedic fazelor fixe, exclusiv. De aceea suntem buni la asemenea ocazii.

Ce fuleu avea Sale, vârful brazilian e de top, Boateng de la ei poate juca în orice campionat… Plus estonienii, letonul, foarte buni toți. Ar fi vrut să paseze mai mult, însă ne-a avantajat terenul și vremea.

Credeam, inițial, că jucătorii noștri nu vor înțelege mesajul adevărat, dar uite că au priceput! Sunt fericit pentru atacanți. Rondon se antrenează mereu exemplar, i-am reproșat doar că nu încearcă poarta mai des.

Mi-aș dori adversari din Anglia, din Italia, să nu fie deplasări prea lungi, să facem meciuri bune, să facem istorie și să mergem mai departe, dacă se va putea. Deși va fi extrem de greu. Fac un nou apel pentru un transfer, două, trei, altfel nu vom face față pe toate fronturile. Nu mai suntem ca anul trecut, când aveam mai mulți la dispoziție. Până luni, îmi doresc 2-3 achiziții. Și jucătorii nu întineresc, îmbătrânesc. Am transmis și conducerii, nu e reproș, îmi spun doar părerea. Eu îl înțeleg și pe patron, sper că și el pe mine. Aș vrea neapărat un fundaș central și un mijlocaș creativ. Sper să reușim să aducem ceva bun.

”Am avut emoții din minutul 1 până în minutul 93! Serios, m-am temut când au dat ei gol că ne vor mai da unul și încă unul, apoi ne egalează. Știam că sunt buni la fazele fixe. N-aș fi vrut să luăm gol pe final. Scorul nu arată realitatea din teren, dar fotbalul se joacă pe goluri”

Sunt foarte bucuros de Debeljuh, a fost aproape perfect. Țin mult la el, la Rondon. Cu debeljuh am stat o oră de vorba la mine în vestiar. Rondon? El juca bine oricum, acum că a început să dea și goluri…

Niciodată nu voi fi apreciat la adevărata valoare! Ăsta e trend-ul. Niciodată! Anti-CFR, Anti-Dan Petrescu. Niciodată nu sunt bun, niciodată nu fac nimic, eu nu antrenez, nu fac echipa să joace, trei ani la rând.

Dacă ne întărim cu trei jucători, putem repeta sezonul trecut. În campionat, Craiova e favorită, e clar, la ce lot, la banii pe care-i are.

Aș vrea să merg la Londra, la Milano, dacă e posibil. Dacă nu, cu echipe cu care să ne confruntăm de la egal la egal. Cu echipe, care spun marii specialiști, noi suntem favoriți, iar dacă e să pierdem, tot specialiștii spun, suntem cei mai slabi. Nu vreau adversari să zburăm 7 ore cu avionul până la ei”.

Citește și

Grupe grele pentru românii din Liga Campionilor. Lucescu, duel cu 2 coloși