--> -->

Câți români s-au uitat la debutul ”tricolorilor” în preliminariile Euro 2024

Debutul României în preliminariile Euro 2024 a fost de interes pentru români. Selecționata lui Edi Iordănescu a câștigat partida cu Andorra, scor 2-0 în prima etapă din preliminariile Euro 2024.

Dennis Man și Denis Alibec au înscris golurile victoriei pentru ”tricolori”, care au jucat cu un om în plus pe teren în ultima jumătate de oră.

Cum s-a făcut diferența

Primul meci al României într-o nouă campanie de calificare a propulsat postul de televiziune Antena 1, care a difuzat meciul de la 21:45, pe primul loc în topul audiențelor. Mai mult decât atât, postul TV a fost lider la toate categoriile de audiență.

Prima TV și Antena 1 și-au împărțit ”frățește” meciurile naționalei României din preliminariile Euro 2024, iar primul care a debutat a fost postul care-i propune comentatori pe Felix Drăghici și Andrei Rădulescu.

La nivel național, Antena 1 a fost lider de audiență cu meciul Andorra – România, cu un rating de 8,7, în comparație cu Pro TV care a avut 4,7.

Primul meci al ”tricolorilor” dintr-o nouă campanie de calificare la un turneu final a fost urmărit la nivel național de 1.511.000 de telespectatori. Podiumul a fost completat de Pro TV (825.000 de telespectatori) și Kanal D (708.000 de telespectatori).

A ”rupt” tot

Cu un rating mediu de 10,3, aproape dublu în comparație cu Pro TV (5,7), care a difuzat două filme în intervalul 20:00-00:30, Antena 1 a fost lider și pe publicul comercial care cuprinde segmentul de vârstă 21-54 de ani.

Astfel, meciul Andorra – România, încheiat 0-2 pe Estadi Nacional, a fost urmărit în medie de peste 1,5 milioane de telespectatori. Apogeul a fost atins în jurul ore 22:30 când numărul de telespectatori a fost aproape de 1,9 milioane.

În mediul urban, partida difuzată de Antena 1 a fost urmărită de aproape 900.000 de telespectatori, potrivit paginademedia.ro. A fost aproape de două ori mai mult față decât filmele de pe Pro TV. Cota de piață a meciului a fost de 34% ceea ce înseamnă că unul din trei telespectatori care aveau ecranele deschise urmăreau activ partida, anunță sursa menționată.

Ce urmează

După victoria cu Andorra, pentru România urmează duelul de pe teren propriu cu Belarus, marți, 28 martie, ora 21:45, care va fi difuzat de Prima TV. Belarus a pierdut în prima etapă din preliminarii, scor 0-5 cu Elveția.

Lider în grupă după prima etapă este Elveția, la egalitate de puncte cu România, dar cu un golaveraj mai bun, grație celor cinci reușite din meciul cu bielorușii. Israel și Kosovo au remizat, scor 1-1 la Tel-Aviv, un rezultat care le convine „tricolorilor” în vederea calificării la Euro 2024.

Citește și

Șase motive să prinzi un last minute în Egipt