Câți bani are de încasat Rednic de la Dinamo pentru cele 6 puncte

Dinamo încheie 2021 pe penultimul loc în clasament și încearcă să panseze rănile suporterilor, inclusiv celor câteva sute care au părăsit programul socios DDB, supărați de mazilirea lui Mircea Rednic de către Iuliu Mureșan.

Demiterea ”Puriului”, survenită în urmă cu zece zile, a luat prin surprindere suflarea dinamovistă, care s-a scindat în partizani sau oponenți ai deciziei clubului, mai exact a lui Iuliu Mureșan.

13.000 de euro în total

După mazilirea antrenorului, au apărut fel și fel de discuții despre plata salariilor antrenorului. Rednic a încasat un salariu de 8.000 de euro, mai are de primit unul pentru luna noiembrie, al cărui termen de plată era 27 decembrie, dar va primit suma până mâine, pentru a mai rămâne de achitat aproximativ 5.000 de euro pentru zilele în care a pregătit echipa în această lună, anunță GSP.

Acești bani îi va primi în ianuarie 2022. În acest moment, Rednic mai are de primit 13.000 de euro. Antrenorul a adunat 6 puncte în 12 meciuri, la fel ca și Dario Bonetti înaintea demiterii.

Conform unui calcul simplu, având în vedere că a obținut o victorie cu Chindia și 3 remize cu UTA, Rapid și FC U Craiova, „Puriul” a primit câte 3.000 de euro pentru fiecare punct câștigat de el în al 5-lea mandat.

În ce condiții ar fi primit 4 salarii compensatorii

Conform unui amendament din contractul cu Dinamo, Mircea Rednic ar fi putut lua până la patru salarii compensatorii dacă era dat afară de la club, decizie unilaterală a grupării, fără vreun motiv obiectiv.

„Doar că antrenorul a primit numeroase notificări cum că nu-și respectă detaliile stabilite în contract și apelează la acțiuni ce periclitează situația lui Dinamo, un club aflat în insolvență, lucru de care nu a ținut cont.

De la lipsa rezultatelor până la a dezvălui la televizor salariile jucătorilor, plus conflictele interne. Din punct de vedere legal, Rednic nu și-a îndeplinit obiectivele trasate în contract, a încălcat diverse puncte, astfel că s-a decis întreruperea contractului”, au transmis oficialii clubului, conform sursei citate.

Citește și

Purtătorul de cuvânt al Revoluției din 1989 nu-l iartă pe Victor Socaciu: ”Chitaristul emerit al PSD”. Acuzații dure