--> -->

Câți bani a încasat Jean de la Craiova pentru melodia ”Vine Borcea cu spartanii!”

Jean de la Craiova, 51 de ani, pe numele său adevărat Jean Dumitrache, a creat o manea care este dedicată ”câinilor roșii” într-o perioadă când Dinamo domina competiția internă.

Acum 14 ani, Cristi Borcea l-a rugat pe artist să compună o piesă pentru fani și jucători, cu ocazia titlului câștigat în 2007 de roș-albi, ultimul din vitrina clubului.

Versurile au fost compuse la cererea finanțatorului Cristi Borcea, care i-a oferit o sumă importantă pentru această creație.

”Le-ar trebui o melodie și acum”

Jean de la Craiova n-a dezvăluit banii încasați, dar consideră că și actuala echipă are nevoie de o melodie nouă pentru ca jucătorii să aibă o mai mare încredere în potențialul propriu.

”Când primești o comandă, plătești. A fost nu mult, dar a fost. Nu e zgârcit, dar fiind și eu înfocat suporter, nu puteam să-i spun atât vreau. Cred că i-ar trebui o melodie cât mai curând și echipei actuale, poate le poartă noroc.

Un imn să-i îndemne și o să vezi că intră să joace în Champions League. Ceva, ceva mi-a dat, dar cred că a fost frumoasă melodie, le-a plăcut, le-a purtat noroc.

Am fost întrebat cu ce echipă țin, cu echipa națională. Să fii român din cap până în picioare!”, a declarat Jean de la Craiova în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.

El a transmis că a jucat fotbal în tinerețea sa, urcând până la liga secundă, la Mecanică Fină, în 1987.

Versuri celebre la acea vreme

În 2007, toți dinamoviștii știau versurile piesei compuse special de Jean de la Craiova. Uneori melodia s-a auzit și la meciurile de acasă ale roș-albilor.

”Vine, vine Borcea cu spartanii
Fug toți miliardarii
Vine, vine Borcea să ia cupa să distrugă Europa.
Vine, vine Borcea cu spartanii
Și distruge toți dușmanii
Și mai are acum un singur dor, Liga Campionilor”

Sub conducerea lui Cristi Borcea, Dinamo a câștigat patru titluri (1999-2000, 2001-2002, 2003-2004, 2006-2007), șase Cupe ale României (2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012) și două Supercupe.

Citește și

Raluca Turcan a cerut demisia lui Florin Cîțu! Lideri PNL: ”Voia să fie ministru undeva, oriunde”