Câți români se infectează zilnic, de fapt, cu noul Coronavirus? Răspunsul lui Rafila

Proaspăt înscris în Partidul Social Democrat, pentru a prinde un loc în viitorul Parlament, Alexandru Rafila le dă peste cap convingerile actualilor colegi. Sunt destui PSD-iști care nu cred în efectele pozitive ale măștilor de protecție, cum ar fi primarul de Brăila. În realitate, lipsa măsurilor de protecție îmbolnăvește zeci de mii de români pe zi.

“Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Deci nu este o situaţie particulară pentru România. Întotdeauna numărul de cazuri şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10. Deci înseamnă, dacă vreţi o ştire pe care să o daţi în acest moment, înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane.

Este aceeaşi situaţie şi acum, dar repet nu este o situaţie particulară pentru România este o situaţie generală pentru toate ţările, pentru că discutăm de o pandemie, o boală care se manifestă practic pe tot globul în acest moment”, a declarat Alexandru Rafila, reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Ieri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 4.013 noi cazuri de infectare cu noul Coronavirus în România. Astfel, totalul conaționalilor care au luat acest virus de la începutul pandemiei este de 168.490.

Citește și

Ghinion teribil! Cazuri de coronavirus la supercampionii de la Dinamo. Se mai joacă meciul?!

No Comments Yet

Comments are closed