--> -->

Cât primește David Popovici din partea statului român pentru cele două medalii de aur

Cele două medalii de aur, istorice, de la Mondialele de natație din Ungaria îi vor aduce lui David Popovici o recompensă de 112.000 de lei din partea statului român, echivalentul a aproximativ 23.000 de euro. Dar tânărul multiplu campion a avut parte de o veste extraordinară în aceast după-amiază!

UPDATE Ora 16:00

Încă 200.000 de euro de la Guvern! Ministrul se laudă singur

Guvernul României a decis să-l premieze cu 1 milion de lei, echivalentul a 200.000 de euro, pe David Popovici, pentru medaliile de aur de la Mondialul de Natație.

Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă în ședința de azi a Guvernului României.

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Sportului, sugerează că inițiativa de premiere a lui David Popovici i-a aparținut. El și-a arogat meritele și pentru bonusurile duble primite de medaliații de la Jocurile Olimpice din 2021.

La finalul ședinței de Guvern, ministrul afiliat UDMR a sugerat că premierea lui David Popovici din fondul de rezervă al Guvernului a fost ideea sa.

”Am reuşit anul trecut să dublez premiile sportivilor după Jocurile Olimpice. A fost o satisfacţie extraordinară să ştiu că aceşti sportivi au beneficiat de nişte premii substanţiale.

Astăzi am o veste extraordinară, acum s-a terminat şedinţa de Guvern şi mă bucur că vocea mea a fost ascultată în consens de toţi colegii mei, cărora le mulţumesc foarte mult”, a declarat Novak, citat de Agerpres.

Cât Steliano Filip

Plătit cu 7.000 de euro în fiecare lună de către clubul la care activează, CS Dinamo, David Popovici va încasa echivalentul a aproximativ 3 salarii lunare grație performanțelor sale de la Campionatele Mondiale de natație din Budapesta.

Comparativ, chiar dacă vorbim de diferența bani publici-bani privați, la FC Dinamo Steliano Filip câștigă 7.000 de euro pe lună, iar Andrei Radu 9.000 de euro pe lună! Iar clubul de fotbal a retrogradat în Liga 2. Steliano Filip și-a băgat memoriu, ieri, pentru a solicita restanțele financiare neachitate de club în valore de 23.000 de euro.

Ar putea dubla suma

În această săptămână, înotătorul român a devenit campion mondial atât la 200, cât și la 100 de metri liber. Cele două succese îi vor aduce 112.000 de lei din partea Ministerului Sporturilor, scrie as.ro. Echivalentul a aproape 23.000 de euro.

Este foarte probabil ca Guvernul să dubleze recompensa financiară pentru Popovici, așa cum a făcut-o în cazul medaliaților olimpici la JO din Tokyo 2021.

Popovici ar putea fi premiat suplimentar și de clubul de care aparține, CS Dinamo, aflat sub umbrela Ministerului Afacerilor Interne. CS Dinamo poate pune pe masă până la 50% din suma oferită de Ministerul Sporturilor, conform sursei citate.

Citește și

Profesorii care fac meditații, vânați de ANAF prin SMS: ”Obligați”