--> -->

Cât mai durează canicula. Prognoza pentru următoarele două săptămâni

Vremea se va menține caniculară în următoarele două săptămâni în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius, însă vor fi și episoade de instabilitate atmosferică, fiind așteptate ploi pe arii extinse în mai toate regiunile, potrivit prognozei reactualizate a Agenției Naționale de Meteorologie pentru perioada 17-30 iulie.

Vremea în Banat

În prima zi a intervalului media temperaturilor maxime va fi de 38 de grade, iar pe 18 și 19 iulie va scădea ușor până la 36 de grade, valori ce vor caracteriza o vreme caniculară. În restul perioadei vremea va continua să fie călduroasă, dar mai sunt posibile și intervale caniculare, cu o medie regională a temperaturilor maxime în general de 32-34 de grade.

Temperaturile vor scădea până la 18-21 de grade în prima săptămână și la 16-18 grade în a doua parte a prognozei. Vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, fiind probabile ploi pe arii mai extinse între 20 și 23 iulie și în jurul datei de 26 iulie.

Vremea în Crișana

Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 30-32 de grade, dar la începutul intervalului se vor înregistra valori termice peste 35 de grade și va fi caniculă în cea mai mare parte a regiunii.

În primele două nopți minimele termice vor fi în general de peste 20 de grade, iar în restul perioadei media acestora va fi de 16-18 grade. Vor fi intervale cu ploi pe arii mai extinse cel mai probabil între 20 și 23 iulie și în jurul datei de 26 iulie.

Vremea în Transilvania

În prima zi local va fi caniculă și în această regiune, apoi tendința va fi de ușoară scădere, iar cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime se va situa între 29 și 31 de grade.

Media minimelor termice va fi de 16-18 de grade în prima săptămână, cu cea mai caldă dimineață în 18 iulie și în jurul a 14 grade în a doua parte a intervalului. Vor fi intervale cu instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, fiind așteptate ploi pe arii mai extinse și local însemnate cantitativ, urmând a se înregistra între 19 și 23 iulie și după 26 iulie.

Vremea în Maramureș

În prima zi media temperaturilor maxime va fi de 33-34 de grade și local va fi caniculă, apoi tendința va fi de ușoară scădere, iar cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime se va situa între 28 și 30 de grade.

Media minimelor termice va fi în general de 16 grade în prima săptămână, cu o dimineață mai caldă în 18 iulie, când se pot înregistra 18-19 grade și de 14-15 grade în a doua parte a intervalului. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel vor fi intervale cu ploi pe arii mai extinse și local însemnate cantitativ, mai ales în zilele de 20, 22, 23 și în jurul datei de 26 iulie.

Vremea în Moldova

În prima zi a intervalului valul de căldură se va extinde în toată regiunea, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 35-36 de grade, apoi vor mai fi zile caniculare mai ales în partea sudică, cu medii ale temperaturilor maxime de 30-33 de grade.

Pe timpul nopților se vor înregistra minime în general între 16 și 19 grade, valorile cele mai ridicate urmând a se înregistra în perioada 17 – 23 iulie.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel vor fi ploi pe arii mai extinse, mai ales în perioada 20-24 iulie și în 26 și 27 iulie.

Vremea în Dobrogea

Vremea va fi călduroasă și în a doua jumătate a lunii iulie, media temperaturilor minime urmând a se menține în general peste 32 de grade, iar mai ales în perioada 17 – 23 iulie, în special în partea continentală a regiunii va fi caniculă.

Temperaturile minime vor avea o medie de 19 grade în primele două nopți, va urca la 21-22 de grade în perioada 19 – 23 iulie (nopți tropicale), apoi se va situa în jurul a 20 de grade. În perioada 20-24 iulie sunt probabile descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse și posibil grindină.

În restul intervalului, astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse.

Vremea în Muntenia

Valul de căldură se va menține aproape pe tot parcursul intervalului. Se vor înregistra mici variații termice de la o zi la alta, dar în general media temperaturilor maxime se va situa între 34 și 37 de grade.

Nopțile vor fi tropicale, mai ales în perioada 19 – 23 iulie, când media temperaturilor minime va fi în jurul a 20 de grade, iar în restul intervalului va fi de 18 grade. În noaptea de 19 spre 20 iulie și pe 24 iulie, proabilitatea de fenomene precum descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse și posibil grindină va fi mai mare. În restul intervalului, astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse, în special în zona de deal.

Citește și

Ce a făcut Dana Săvuică cu banii din contractul de la Playboy: „O mașină ultimul tip”. Unde a fost în vacanță