Cât costă o noapte de cazare în casa de vacanță a Prințului Charles, din Covasna

Moștenitorul Tronului Marii Britanii a sosit miercuri în România pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni din București.

Ziua de joi a petrecut-o la casa sa de vacanță din Valea Zălanului, o mică localitate din judeţul Covasna, unde a venit ani la rând în vacanțe scurte, relatează Agerpres.

Valea Zălanului este un cătun izolat din zona Baraoltului, cu o populație de aproximativ 100 de oameni, majoritatea vârstnici.

Între 533 și 940 de lei

Aici se poate ajunge pe un drum îngust de țară, de aproximativ 14 kilometri, prin pustietate. Potrivit site-ului LaPensiuni, casa are 5 camere cu baie proprie. O cameră dublă se închiriază cu prețuri cuprinse între 533 de lei și 940 de lei pe noapte, în funcție de opțiunea de servire a mesei.

Un prânz la casa Prințului Charles costă 72 de lei, iar cina costă 96 de lei. Casele şi-au păstrat arhitectura tradiţională şi farmecul de odinioară, iar în urmă cu mai bine de 10 ani, prinţul Charles a cumpărat un conac vechi, aflat la marginea satului, pe care l-a restaurat şi l-a transformat în reşedinţă de vacanţă.

Ce a scris ”Vanity Fair”

În urmă cu câţiva ani, revista americană ”Vanity Fair” a menţionat conacul din Valea Zălanului printre cele mai frumoase proprietăţi din lume, acesta putând fi închiriat de către turişti.

Prinţul Charles nu a mai vizitat România în ultimii doi ani din cauza pandemiei, dar a continuat să promoveze patrimoniul cultural şi peisajele naturale ale României.

El a povestit că a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani şi că a descoperit o ţară ”uimitoare”, menţionând că ţara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el ”se simte acasă”.

Mai are și alte proprietăți în România

Prinţul Charles mai are şi alte proprietăţi în Transilvania, clădiri vechi pe care le-a salvat de la distrugere, inclusiv în localitatea Viscri din judeţul Braşov, pe care, potrivit unor surse, o va vizita în cursul zilei de vineri, notează Agerpres.

Prinţul Charles a vizitat miercuri centrul pentru refugiaţi ucraineni, organizat de autorităţile române la Romexpo. De asemenea, Prinţul de Wales a avut o întâlnire, la Palatul Elisabeta, cu Majestatea Sa Margareta şi principele Radu, și a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

Citește și

Vulcanii Noroioși, deosebit de frumoși