Cât cere ANAF pe terenurile Elenei Udrea. Cum te poți înscrie la licitație

Poți avea terenurile ce-au fost deținute de Elena Udrea.

Ce-i drept, prețul de pornire este de 1,1 milioane de lei, la care se adaugă și TVA de 19%. A 3-a licitație a fost programată pe 6 iunie.

Inițial, ANAF cerea 2,2 milioane de lei pentru terenuri, care se vând la pachet. Acestea constau într-un ansamblu de bunuri din București, Sectorul 1, de pe strada Constantin Godeanu nr. 55J.

Iată detaliile terenurilor

Specialiștii ANAF vorbesc despre o suprafață totală de 5.000 de metri pătrați. ANAF a reușit anul trecut să vândă o mașină Mercedes ce a aparținut Elenei Udrea, pentru 25.400 de lei, precum și un Fiat 500. Fostul ministru al turismului a fost condamnat în iunie 2018 la 6 ani de închisoare în celebrul dosar Gala Bute.

Conform HotNews, Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro în acest caz, mai exact 8,1 milioane lei cu titlu de despăgubiri civile către Autoritatea Națională de Turism, dar și să le achite martorilor Corin Boian și Adrian Gârdean 600.000, respectiv 300.000 de euro.

Mai mult, instanța a confiscat de la Elena Udrea sumele de 695.376 și 296.076 lei. Elena Udrea nu și-a recunoscut niciodată vina și, mai mult, în 2021 se compara cu Nicolae Ceaușescu în fața instanței.

”Sunt nevinovată și am încercat să dovedesc că acuzațiile sunt nedrepte și neprobate.

Am fost prima și singura de după Ceaușescu care a investit în turismul romanesc”, a declarat Elena Udrea. De atunci, fostul ministru apropiat de Traian Băsescu nu ratează nicio ocazie pentru a transmite mesaje pe Facebook prin care cere să fie eliberată de urgență.

Inițial, în 2018, Elena Udrea fugise în Costa Rica unde a cerut azil. Prinsă de Interpol și încarcerată, Elena Udrea a fost eliberată în același an după ce Curtea Constituțională a decis că ar fi ilegale completurile de 5 judecători.

Cum te poti înscrie la licitația pentru terenurile Elenei Udrea

Revenită în România în 8 iulie 2019, Elena Udrea a declarat că a făcut acest gest de bunăvoie, pentru că vrea să fie alături de fetița sa. În cele din urmă a fost încarcerată, nu înainte de a fugi în Grecia, fiind prinsă la graniță. Elena Udrea are de ispășit o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Pe lângă Elena Udrea au mai fost condamnați Tudor Breazu (3 ani de închisoare), administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ștefan Lungu (1 an și 6 luni cu suspendare), fost consilier al Elenei Udrea, dar și Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului), Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naționale de Investiții) și Dragoș Marius Botoroagă, adiministratorul unei firme. Aceștia din urmă au primit toți pedepse cu suspendare.

Potrivit ANAF, ”cei interesați de cumpărarea bunurilor sunt invitați să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop și să prezinte o ofertă de cumpărare”. Doritorii trebuie să depună un dosar stufos, care să conțină oferta de cumpărare, dovada plății taxei de participare (10% din prețul de pornire a licitației), în contul specificat de ANAF.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul ANAF sau la numărul de telefon 0786.543.421.

Citește și

Ca la cinema! Care sunt considerate cele mai bune filme all-time