--> -->

”Casa Ceaușescu”, un must see în București

Mulți dintre copii și tinerii români de astăzi nici nu știu prea bine cine a fost Nicolae Ceaușescu. În schimb, străinii vin să viziteze capitala și pentru această casă memorială a fostului dictator din perioada comunistă unde pot vedea unde locuiau Nicolae și Elena Ceaușeșcu până să fie executați pe 25 decembrie 1989.

”Casa Ceaușescu” a fost între anii 1965 și 1989 reședința privată a soților Nicolae și Elena Ceaușescu și a copiilor acestora, Nicu, Zoia și Valentin.

În epocă a fost cunoscută drept ”Palatul Primăverii” și chiar dacă a fost construită în anii 60, locuința a fost mărită între anii 1970-1972. Arhitectul Aron Grimberg-Solari a fost cel care a proiectat vila. Arhitectura clădirii este completată de ansambul peisagistic conceput de Robert Woll care s-a ocupat și de mobilierul reședinței și de inginerul peisagist Teodosiu.

Decorul interior este luxos, confortabil. Pentru ornamentele interioare din lemn ale camerelor reședinței s-au folosit esențe de lemn autohton de diverse culori(ștejar, paltin, cireș, nuc) și din alte țări (mahon, trandafir, păr african, cireș canadian).

În incinta expoziției se regăsește o impresionantă colecție de tablouri semnate de Octav Băncilă, Camil Ressu, Rudolf Cumpănă, Dumitru Ghiață, George Baron Lowendal, dar și o mulțime de tapițerii lucrate manual și un număr de mozaicuri realizate manual de Olga Porumbaru și Florin Pârvulescu.

Informații importante despre vizitare:

Muzeul este deschis publicului de marți până duminică, între orele 10:00-17:00. Intrarea ultimului grup se face la ora 17:00.

Casa Ceaușescu este închisă publicului în ziua de luni pe parcursul întregului an și de sărbătorile legale din România.

Vila unde a locuit Ceaușescu poate fi vizitată de minim 5 și maxim 10 persoane. Vizita se face exclusiv cu ghidaj de specialitate în limbile română și engleză.

Este obligatorie programarea cu cel puțin o zi înainte de vizitare.

Prețuri bilete de intrare:

Standard: 40 de lei cu Ghidaj în limba română. Durata: 45 de minute

Elevi/Studenți/Pensionari: 30 de lei (cu documente justificative)

Gratuit intră veteranii de război, eroi ai revoluției, ICOM, UAP, Specialiști muzee, persoane cu dizabilități și copii sub 7 ani.

Biletele pot fi cumpărate de aici: https://casaceausescu.ro/?page_id=2739&lang=ro