--> -->

Care ar trebui să fie bugetul lui Dinamo: ”10 milioane”. Cât e în realitate

Unul dintre oamenii care au pus umărul la redresarea situației la Dinamo este Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al ”câinilor”, care este alături de club din vara 2021, când gruparea a intrat în insolvență.

Amintirile unei nopți de coșmar

Practicianul în insolvență a trecut și printr-un moment negru în Ștefan cel Mare, în mai 2022, când Dinamo a retrogradat după barajul cu U Cluj (0-2, 1-1).

”Nu voi uita niciodată noaptea retrogradării lui Dinamo. Se închisese lumina pe tot stadionul. Mai rămăseserăm eu cu colegul meu, Claudiu Balog, și 40 de jurnaliști care așteptau o declarație.

Fără falsă modestie, cred că acel moment a însemnat ceva în revirimentul clubului, fiindcă am ieșit și am zis că Dinamo nu o să moară și mi-am asumat o misiune”, a explicat Răzvan Zăvăleanu.

Ce știe de la acționari

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Zăvăleanu a dezvăluit pe ce bani se vor baza ”câinii” în actuala ediție: ”Din declarațiile acționarilor, ar trebui să se ducă înspre 5-6 milioane. Vă pot răspunde exact după încheierea campionatului”.

Zăvăleanu a declarat că nu are de gând să devină patron în Liga 1, nici la Dinamo, de care se va despărți atunci când clubul va ieși din insolvență.

”Știu organizarea unui club, dar nu pot spune că m-am gândit la patronatul unui club de Liga 1.

”Nu este o cămașă pe măsura oricui”

La Dinamo, un buget de 10 milioane de euro anual te-ar putea face să crezi că poți aspira la marea performanță. Pentru suma asta, trebuie să ai afaceri de sute de milioane. Nu este o cămașă pe măsura oricui.

Dinamo nu înseamnă doar o echipă de fotbal ce se prezintă la teren sâmbăta să joace fotbal, ci o masă mare de suporteri, 1,6 milioane de oameni declarați oficial, doar în România, de fani care pun suflet, suferă, o chestie sentimentală cu care nu trebuie să te joci niciodată”, a comentat Zăvăleanu pentru sursa citată.

Citește și

Klaus Iohannis despre atacurile Rusiei în Delta Dunării: ”Am primit răspunsuri concrete”. Mutarea Armatei Române