Wave Resort

Carantină în localitatea în care locuiește Ludovic Orban! Premierul: ”Nu trebuie obligatoriu declaraţia”

De sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 22:00, șase localități din județul Ilfov intră în carantină pentru 14 zile, printre ele și comuna Dobroești unde locuiește premierul Ludovic Orban. Potrivit Prefecturii Ilfov, rata de infectare la Dobroești este de 10.57.

Zilele trecute, Orban declara, la România TV, că locuiește la Dobroiești și că în situația carantinării comunei va fi suficient să prezinte legitimația de serviciu. ”E suficientă legitimaţia de serviciu, nu trebuie obligatoriu declaraţia pe propria răspundere. Dacă mă duc la muncă, pot să mă duc la muncă. Dacă mă duc la spital, mă duc la spital. Misiunea poliţiei şi a jandarmeriei este să stabilească un plan”, spunea premierul.

Localităţile Otopeni, Măgurele, Corbeanca, Popeşti Leordeni, Dobroieşti, Mogoşoaia, din judeţul Ilfov, intră în carantină începând de sâmbătă, de la ora 22.00, pentru două săptămâni, în urma unui ordin emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, a fost emis ordinul pentru carantinarea celor şapte localităţi din judeţul Constanţa pentru care s-a propus această măsură. Municipiul Medgidia, comunele Agigea, Costineşti, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Valu lui Traian şi Techirghiol.

Citește și

Dacian Cioloș, săgeți și către Guvern și președintele Iohannis: ”Incendiile, focarele de infecție, sunt din cauza intereselor”