--> -->

Căpitanul lui Dinamo, umilit: „La Turistul Lebăda”

Giani Kiriță, 46 de ani, l-a făcut praf pe căpitanul lui Dinamo, Răzvan Patriche, 37 de ani, și i-a transmis acestuia să renunțe la fotbalul de performanță în viitorul apropiat.

L-a propus la old-boys

Stoperul nu mai prinde meci de meci primul „11” conturat de Ovidiu Burcă, în ciuda faptului că este posesorul banderolei de căpitan în vestiarul „câinilor”, dar în ultimele runde a fost din nou în formula de start.

Giani Kiriță consideră că Dinamo a devenit deja o provocare mult prea mare pentru Răzvan Patriche în acest stadiu al carierei și i-a transmis în mod direct fundașului să renunțe la cariera de jucător profesionist. Mai în glumă, mai în serios, Kiriță i-a propus stoperului să i se alăture la un turneu de old-boys, programat la jumătatea acestei luni.

„Cu tot respectul pentru Patriche, mi-a plăcut mereu să respect. La jumătatea lui septembrie eu mă duc la un campionat de old-boys, la Turistul Lebăda. E bine să vină cu mine. E bine să știi când să te retragi.

Dinamo este o pălărie prea mare pentru el. A făcut și lucruri bune la Dinamo, când echipa nu avea bani și jucători, el a fost un jucător bunicel. Dar la momentul actual, este un nu clar.

Eu la 34 de ani m-am retras, am știut că nu mai pot, fizicul nu mai merge, nu mai aveam motivație. Am zis că decât să mă înjure lumea, să mă fac de râs, decât să mă critice lumea în ziare și pe la televiziune, mai bine mă las. Orice fotbalist trebuie să știe asta”, a spus Giani Kiriță, conform Fanatik.

”Un an nebun”

Patriche a strâns 44 de meciuri în alb-roșu, 3 goluri și un assist, fiind decisiv la golul ce-a făcut diferența cu FC Voluntari (3-2).

„La cum am început sezonul, nu cred că a crezut cineva (n.n. în promovare). Uite că nebunii ăștia ai mei, nebunii care vin la fiecare meci, au crezut și până la urmă am ajuns în prima divizie.

Asta după un an nebun, în care am trecut de nenumărate ori de la agonie la extaz, inclusiv în acest baraj. Nu știu cine n-a mers, până la urmă a mers (n.n. râde), pentru că am ajuns unde ne-am propus”, a afirmat căpitanul lui Dinamo, pentru ProSport, după promovare.

Citește și

Imagine rară cu Ion Iliescu la 27 de ani: freză a la Elvis Presley, alături de tovarăși