Căpitanul lui Dinamo șocat de viața de polițist: ”Ai curaj să intri acolo?!”

Pandemia de coronavirus a produs situații speciale în România, iar lumea s-a schimbat de la începutul lunii martie. Printre noutățile produse în viața unor sportivi, a fost și obligativitatea celor angajați în cadrul Ministerului Afacerilor Interne de a lăsa carantina deoparte și de a ajuta activ forțele de Poliție.

În loc să se antreneze pentru marea confruntare cu PSG, în Champions League, căpitanul lui Dinamo București, Dan Savenco, a fost repartizat la secția 24 din București, în cartierul Ferentari. Una dintre cele mai rău famate zone ale Capitalei. Uriașul pivot are deja 9 zile de când și-a început noua ”carieră” de polițist și s-a declarat șocat de ceea ce a văzut în interiorul celebrei Alei a Livezilor, de fapt un adevărat ghetou. ”Nu poți să-ți închipui exact, nu poți să descrii în cuvinte, uitați-vă pe net și apoi înmulțiți cu o sută ca să vă dați seama de realitate. Când am intrat pe stradă, am văzut șobolani mai mari ca o mâță. M-au întrebat colegii: „Ai curaj să intri în blocuri?”. Am avut șansa de a merge acolo cu celebrul „Gargamel”, polițistul Alexandru Găitan, m-a dus 10-15 minute prin locuințele alea”, a povestit gălățeanul pentru Libertatea.

La patrulare. Dar ce experiență! ”Vrei să ajuți, vrei să fugi, nu-ți vine să crezi, dar e un coșmar real. Ceea ce vedeți la TV din filmele americane, din ghetouri, sau viața la țară, în zone sărace… E pistol cu apă, pe lângă ce e în Aleea Livezilor. Când am ieșit de acolo, le-am spus polițiștilor: „Voi, care patrulați pe aici, care trebuie să rezolvați conflicte aici, voi sunteți eroi! Lumea vă înjură, dar cum naiba puteți trăi în stresul ăsta continuu?””, a mai zis Savi.

Acum, de câteva zile, a fost redistribuit la secția 6, chiar vizavi de stadionul Dinamo, în cartierul în care locuiește. ”Am învățat că trebuie să respecți uniforma de polițist, fiindcă sunt oameni care chiar muncesc în stres și își fac treaba”, a comentat handbalistul.

Citește și

VIDEO Cum petrec Reghe și Prodanca Paștele în Dubai